Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Логвинський пообіцяв, що фракція "Народний фронт" розробить законопроекти про переатестацію суддів вже найближчим часом

2 лютого 2016 року народний депутат України Георгій Логвинський пообіцяв, що фракція "Народний фронт" розробить законопроекти про переатестацію суддів вже найближчим часом. За його словами, планується внести відповідні зміни до законодавства про судоустрій, де буде чітко прописано, що таке переатестація і як вона проводитиметься.
Виконано
Сказано 2 лютого 2016 р.

Джерело

  • http://nfront.org.ua/news/details/georgij-logvinskij-pereatestaciya-suddiv-maye-vidbuvatisya-za-prikladom-novoyi-policiyi
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=58327
  • Пояснювальна записка до законопроекту №4180

Результат

4 березня 2016 року у Верховній Раді було зареєстровано проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення окремих положень законодавства з питань судоустрою і статусу суддів» №4180. Згідно пояснювальної записки законопроект передбачає запровадження додаткових механізмів, які дозволять прискорити процес кваліфікаційного оцінювання суддів та забезпечити більшу ефективність роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України у цьому питанні, запровадження спеціальної процедури призначення на посаду судді вперше, удосконалення процедури обрання на посаду судді безстроково, забезпечення принципів відкритості та прозорості діяльності суддів. Прийняття законопроекту має сприяти якісному оновленню суддівського корпусу відповідно до суспільних очікувань, а також відновленню довіри громадян до суду й суддів. Вказаний законопроект був розроблений за участю депутатів фракції «Народного фронту».