Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Березюк запевнив, що «Самопоміч» не голосуватиме за зміни до Конституції в частині децентралізації

13 січня 2016 року Олег Березюк запевнив, що фракція "Об’єднання Самопоміч" не буде голосувати за законопроект про зміни до Основного закону України у частині децентралізації у його чинній редакції. Натомість, "Самопоміч" пропонує повернутися до першого читання закону про децентралізацію та обговорити зміни, які б забезпечили широкі повноваження для регіонів та можливості місцевої влади ефективно ними розпоряджатися.
Архів
Сказано 13 січня 2016 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/samopomich.ua/posts/916238721799092
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5678
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=55812

Результат

28 січня парламент проголосував за зміни до регламенту, які фактично змінюють положення самої Конституції. 229 депутатів проголосували за даний законопроект, що дозволяє парламенту внести зміни до Конституції в частині децентралізації на наступній сесії парламенту.«Самопоміч» не підтримала вищевказані зміни.

Враховуючи, що станом на квітень 2019 року законопроект про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади (№2217а) так і не виносився на голосування у ВРУ, обіцянка переноситься в категорію «архівні обіцянки». Варто додати, що законопроект очікує на розгляд у парламенті вже більше ніж 3- років.

Статус обіцянки може бути змінено в разі розгляду у ВРУ VIII- го скликання відповідної законодавчої ініціативи.