Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Джемілєв заявив, що у Херсонській області буде створено "мусульманський" батальйон

22 грудня 2015 року народний депутат України Мустафа Джемілєв заявив, що у Херсонській області, на кордоні з Кримом, буде створено "мусульманський" батальйон.
Не виконано
Сказано 22 грудня 2015 р.

Джерело

  • http://www.segodnya.ua/regions/krym/dzhemilev-o-krymskotatarskom-batalone-svininy-ne-budet-677450.html
  • http://ru.krymr.com/media/video/27658296.html
  • http://ua.krymr.com/a/news/27658173.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=yUAJxnnVW9Y
  • http://qha.com.ua/ua/suspilstvo/u-krimskotatarskomu-batalioni-budut-dobrovoltsi-z-krimu/8542/
  • http://www.pravda.com.ua/news/2017/02/13/7135203/

Результат

28 березня 2016 року голова Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов повідомив, що громадське формування "Аскер", що складається з учасників блокади Криму, почне спільне з Держприкордонслужбою несення служби в контрольних пунктах в'їзду / виїзду на адмінмежі з півостровом 28 березня 2016 року.

Станом на 20 червня 2016 року як повідомляє народний депутат України Рефат Чубаров, в Херсонській області перебувають добровольці з Криму, які очікують рішення про створення батальйону, що складається з кримських татар. За словами Чубарова, на даний момент остаточного рішення про створення зазначеного підрозділу ще немає.Піднятий на Чонгарі поряд з державним прапором України і кримськотатарським національним прапором, прапор є символом добровольчої частини майбутнього батальйону, що складається з кримських татар, що організовано очікують формування військового підрозділу.

13 лютого 2017 року Рефат Чубаров повідомив, що на Чонгарі стався інцидент між військовослужбовцями ЗС України та членами організації "Аскер". За його словами, початком інциденту стало невмотивоване і силове заняття військовослужбовцями облаштованої громадською організацією "Аскер" території, на якій базуються бійці кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебіджихана, який формується. Батальйону ім. Номана Челебіджихана мають привласнити номер військової частини, але поки цього не сталося.

Станом на 1 грудня 2017 року у Херсонській області, на кордоні з Кримом, не було створено "мусульманський" батальйон.