Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова "Радикальної партії Олега Ляшка"

Ляшко пообіцяв, що обов'язково внесе в декларацію інформацію про оренду свого Cadillac Escalade

20 грудня 2015 року народний депутат України Олег Ляшко пообіцяв, що обов'язково внесе в декларацію інформацію про оренду свого Cadillac Escalade, який перебуває у його особистому користуванні уже протягом 2 років, а також дасть відповіді на журналістські запити з цього приводу (відео: 34:59). Зазначимо, за кілька днів до того з'явилась інформація, що автомобіль Олега Ляшка коштує близько 9 млн грн.
Не виконано
Сказано 20 грудня 2015 р.

Джерело

  • https://youtu.be/wYDRI3vfIZo?t=35m
  • http://www.rbc.ua/styler/avto_i_hi_tech/lyashko-ezdit-bronirovannom-dzhipe-9-mln-1450182251.html
  • http://gapp.rada.gov.ua/declview/Home/Main/8818/2015

Результат

31 березня 2016 року на сайті Верховної Ради опубліковано декларацію народного депутата України Олега Ляшка про майно, доходи, витрати і зобов`язання фінансового характеру за 2015 рік. Інформація про походження Cadillac Escalade у ній відсутня.

Відповідно до звіту «Радикальної партії Олега Ляшка» за І та ІІ квартал 2016 року, оприлюдненого на сайті НАЗК, автомобіль марки Cadillac Escalade, 2011 року випуску, з об'ємом двигуна 6162, перебуває на балансі партії з 14 березня 2016 року та належить Гулаку Олександру Миколайовичу.

Відповідно до інформації реєстру МВС, цей транспортний засіб перебуває у власності згаданої особи з 2014 року. Додамо, що людина з таким прізвищем була помічником народного депутата Олега Ляшка у ВРУ VII-го скликання, а в Раді VIII скликання працює помічником на платній основі у народного депутата Олексія Ленського.

Також зазначимо, що у своїй власній електронній декларації за 2015 рік Олег Ляшко не вказав інформацію про користування автомобілем Cadillac Escalade у 2015 році, а також про умови оренди цього авто, як обіцяв зробити раніше.