Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Кропивницького

Райкович пообіцяв, що розміщення павільйонів на території міста буде проходити з погодження громади

2 грудня 2015 року міський голова Кіровограда Андрій Райкович під час наради з вирішення проблеми хаотичної забудови міста пообіцяв, що кожний павільйон, що планується до розміщення на території обласного центру обов’язково буде проходити погодження з громадою мікрорайону.
Не виконано
Сказано 2 грудня 2015 р.

Джерело

  • http://www.kr-rada.gov.ua/news/miskiy-golova-ogolosiv-2-12-15.html?page=2
  • http://kirovograd24.com/shortly/2016/05/26/kirovogradska-vlada-vidstoronilasja-vid-problemi-nezakonnogo-mafu-jakii-vimagajut-znesti-sotni-zhiteliv-foto-.htm
  • Лист заступника міського голови О.Грабенка
  • http://rk.kr.ua/golovnii-arhitektor-kirovograda-rozpoviv-scho-nezabarom-kirovograd-chekae-napliv-mafiv
  • http://www.kr-rada.gov.ua/news/u-kropivnicko41016.html

Результат

Станом на квітень 2016 року місто швидкими темпами перетворюється на суцільний "будкоград". Мікрорайони Ковалівка, Попова, Критий ринок, а також центр міста все нарощують і нарощують нові прибудови, павільйончики, ларьки. Головний архітектор Кіровограда Вадим Мездрін повідомив, що для вирішення проблеми хаотичного будівництва МАФів необхідно доопрацювати Комплексну схему їх розміщення. За його словами, це серйозний документ, до якого треба підійти комплексно. Його треба винести на розгляд містобудівної ради, опублікувати на сайті, щоб і громадськість підключалася до обговорення.

26 травня 2016 року під час виїзної наради заступнику міського голови Олександру Грабенку жалілись кіровоградці щодо незаконно встановленого МАФу. За словами містян, влада відмовилася зносити торговельний павільйон, що незаконно звели на вулиці Попова, попри обіцянки його демонтувати. Олександр Грабенко сказав, що розміщення МАФу є законним і влада нічого не може подіяти.

Відповідно до листа Кіровоградської міськради від 21 вересня 2016 року, погодження розміщення тимчасових споруд з громадою мікрорайонів міста не передбачено.

Водночас у Кропивницькому до 31 жовтня 2016 року буде проведено примусовий демонтаж 11 самовільно встановлених тимчасових споруд.