Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Соболєв пообіцяв, що Вілкул та його команда відповідатимуть перед судом

7 грудня 2015 року народний депутат України Єгор Соболєв пообіцяв, що Юрій Вілкул та його команда відповідатимуть перед судом.
Виконано
Сказано 7 грудня 2015 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/IegorSoboliev/posts/10203744626055789
  • http://gordonua.com/ukr/news/politics/-parubij-zajaviv-shcho-vilkul-kolesnikov-i-dunajev-ne-zabirajut-podannja-pro-znjattja-z-nih-nedotorkannosti-249997.html
  • Лист народного депутата
  • http://gordonua.com/ukr/news/politics/lutsenko-poprosiv-radu-znjati-nedotorkannist-z-vilkula-247991.html

Результат

Відповідно до листа народного депутата Єгора Соболєва від 10 травня 2016 року з'ясовано, що у 2015 році народним депутатом були направлені звернення щодо порушень на місцевих виборах у Кривому Розі та стану розслідування кримінальних проваджень, порушених через недотримання виборчого законодавства.

25 травня 2018 року Генеральний прокурор України Юрій Луценко передав голові Верховної Ради Андрію Парубію подання про давання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від Опозиційного блоку Олександра Вілкула. Копію документа опублікувала у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Матеріали для обґрунтування подання містяться на 331 аркуші.

За даними прокуратури, Вілкул, будучи головою Дніпропетровської облдержадміністрації, у 2011–2012 роках видав розпорядження про зміну цільового призначення земельних ділянок площею 21 га "нібито із земель запасу сільськогосподарського призначення (пасовища), а насправді – із земель колективної власності пайовиків двох сільськогосподарських підприємств Нікопольського району".

8 червня 2018 року спікер Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, щопредставники нардепів відмовляються приймати подання, а самі народні обранці на роботу не ходять.

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки посилаючись на вищесказане, дії народного депутата дійсно були спрямовані на розслідування та покарання, стосовно порушень виборчого законодавства на місцевих виборах в Кривому Розі.