Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Саакашвілі обіцяє, що з 1 березня 2016 року в Одеській області запрацює електронна митниця

24 листопада 2015 року голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі запевнив, що електронна митниця в Одеській області запрацює з 1 березня 2016 року. СЛОВО І ДІЛО ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції голови Одеської обласної державної адміністрації, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Не виконано
Сказано 24 листопада 2015 р.

Джерело

  • http://dumskaya.net/news/saakashvili-odesskaya-tamognya-ne-budet-propuska-052838/
  • https://news.pn/ru/politics/153356
  • http://gazeta.dt.ua/internal/nalit-biloyi-mitnici-_.html
  • http://fakty.ua/213458-saakashvili-zayavlyaet-chto-rada-i-kabmin-blokiruyut-sozdanie-novoj-tamozhni-v-odesse

Результат

25 січня 2016 року керівництво Одеської митниці презентувало проект електронної митниці під назвою «Новий митний простір» з офісом на морському пасажирському вокзалі. За 30 млн гривень буде повністю реконструйовано не тільки два поверхи морвокзалу, а й фасад будівлі.

Станом на 19 лютого 2016 року незважаючи на те, що договір з Конференцією ООН з торгівлі й розвитку на придбання програми було підписано всередині грудня, процес її провадження затягується, й нову електронну митницю керівництво планує запустити лише у квітні. За словами Юлії Марушевської, процес упровадження програмного забезпечення триватиме близько року. За даними інших фахівців - близько двох років.

1 березня 2016 року голова Одеської обласної адміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив, що Верховна Рада і Кабмін блокують створення «нової» митниці в Одесі. Він зазначив, що наразі ведеться будівництво митного поста, яке планується завершити через місяць-півтора. Фактично визнавши, що електронна митниця, станом на поточну дату, не запрацювала, тому обіцянка отримує статус "не виконано".