Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Джемілєв запевнив, що електропостачання Криму буде відновлено через 3-4 дні

24 листопада 2015 року народний депутат України Мустафа Джемілєв пообіцяв, що електропостачання Криму буде відновлено через 3-4 дні. Нагадаємо, 20 листопада в Херсонській області були пошкоджені залізобетонні опори високовольтної лінії електропередач в Генічеському та Чаплинському районах. У ніч на 22 листопада невідомі підірвали пошкоджені електроопори. У результаті Крим повністю залишився без електроенергії. На півострові був оголошений режим надзвичайної ситуації.
Не виконано
Сказано 24 листопада 2015 р.

Джерело

  • http://www.rbc.ua/rus/news/dzhemilev-elektrosnabzhenie-kryma-budet-vosstanovleno-1448368727.html
  • http://tsn.ua/groshi/dev-yatini-energoblokadi-krimu-aktivisti-prodovzhuyut-pereshkodzhati-zapusku-svitla-na-pivostriv-544383.html
  • http://ua.korrespondent.net/ukraine/3598301-chomu-poroshenko-movchyt-pro-blokadu-krymu-zmi

Результат

29 листопада учасники блокади Криму допустили ремонтників до зруйнованої повітряної лінії "Каховська-Титан", що на Херсонщині. В "Укренерго" повідомили, що спеціалісти завершили монтаж дроту та зняли базове заземлення. Втім, додали, питання щодо включення лінії ще обговорюється.

Станом на 3 грудня 2015 року енергетична блокада Криму продовжується. Кримські татари обіцяють розпочати і морську блокаду півострова.