Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Чернігова

Атрошенко пообіцяв побудувати сміттєпереробний завод у Чернігові

8 жовтня 2015 року кандидат на посаду Чернігівського міського голови, народний депутат України Владислав Атрошенко у своїй передвиборній програмі пообіцяв побудувати сміттєпереробний завод у Чернігові.
Не виконано
Сказано 8 жовтня 2015 р.

Джерело

  • http://che.cn.ua/content.html#first
  • http://che.cn.ua/content.html#first
  • http://www.chernigiv-rada.gov.ua/news/view/7877
  • http://pik.cn.ua/46698/smittepererobnogo-zavodu-u-chernigovi-ne-bude-doki-ne-zminitsya-zakonodavstvo-vladislav-atroshenko/
  • Лист заступника міського голови О.А. Ломака

Результат

За інформацією міської ради від 2 листопада 2020 року питання будівництва сміттєпереробного заводу не закрите, але затримується у зв’язку з очікуванням нового законодавства щодо підтримки міст, які здійснюють переробку сміття. Оскільки до кінця каденції, яка закінчилася в жовтні 2020 року, виконати обіцянку не встигли, вона отримала статус не - виконано.

Нагадаємо попередній хід подій:

16 березня 2016 року міський голова Чернігова Владислав Атрошенко у своєму звіті за 100 днів на посаді зазначив, що сміттєзвалище на Масанах, якому вже більше півстоліття, давно перевантажене і не обслуговується належним чином. Найкращий варіант – встановлення сортувальної лінії та в перспективі - побудова сміттєпереробного заводу. Влада активно почала займатися пошуком інвестора та вже має певні напрацювання.

23 березня 2018 року під час звіту міський голова Владислав Атрошенко повідомив, що питання стосовно будівництва заводу зависло.(Відео 12:00-14:00)

5 червня 2019 року Владислав Атрошенко сказав, що проєкт можливо буде реалізувати за умови змін у законодавстві: або формування державного спецфонду з податків на виробників упаковок, або коштом зеленого тарифу.