Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Івано-Франківська

Марцінків обіцяє сприяти залученню інвестицій у місто

2 жовтня 2015 року кандидат на посаду міського голови Івано - Франківська від політичної партії "Свобода" Руслан Марцінків у передвиборній програмі обіцяє сприяти залученню інвестицій у місто для розвитку виробництва та створенню нових робочих місць на території громади.
Виконано
Сказано 2 жовтня 2015 р.

Джерело

  • http://holos.fm/page/vo-svoboda-yedinij-virnij-i-viprobuvanij-shhit-naciyi-programa-svobodi-na-miscevi-vibori?utm_source=holos&utm_source=holos&utm_medium=banner&utm_content=local_elections&utm_campaign=vibori2015
  • http://gk-press.if.ua/v-ivano-frankivsk-hoche-zajty-novyj-investor/
  • http://report.if.ua/groshi/u-frankivsku-na-lokomotyvoremontnomu-zavodi-stvoryat-ihub-marcinkiv/
  • https://galka.if.ua/v-ivano-frankivsku-buduyut-industri/
  • Лист Івано-Франківської міської ради від 8 лютого 2021 року

Результат

У 2015-2020 роках проводилась системна інформаційно-консультаційна робота збоку міської ради, а саме управління інвестиційної політики та міського голови Руслана Марцінківа, щодо залучення інвестицій та підтримки компаній, які прагнуть відкрити підприємство на території міської територіальної громади. Отже, передвиборчу обіцянку виконано.

Нагадаємо про перебіг подій:

8 лютого 2021 року управління інвестиційної політики повідомило, що надано у 2016-2020 роках підтримку таким новоствореним компаніям:

- ТОВ "Конфеціоні роза" (італійська швейна фабрика);

- дочірнє підприємство "HRT Textile" (швейний цех данського виробництва);

- ТОВ "EKTOS I-F" (данська компанія EKTOS займається розробкою та виготовлення електроніки, а саме інтегрованих мікросхем);

- ТЗОВ "ПАС Україна" (дочірня компанія ТОВ "ІММОПРЕТТ" та підрозділ компанії "Prettl", яка спеціалізується на виробництві електричних панелей для побутової техніки).

Також проводився супровід відкриття нового модуля на виробництві ДП ВО "Карпати".

Результатом роботи з залучення інвесторів стало створення 1042 робочих місця на вищезазначених підриємствах.

Станом на 10 червня 2020 року на території Івано-Франківської об'єднанної територіальної громади відбувається будівництво індустріального парку площею у 19 гектарів на базі колишнього Арматурного заводу. Завод знаходиться у приватній власності, тому інвестор облаштовує територію та приміщення власним коштом.

Станом на 22 жовтня 2019 року в Івано-Франківськ хоче зайти новий інвестор – німецька фірма “PAS”, яка є підрозділом компанії “Prettl”. Руслан Марцінків дав доручення управлінню інвестиційної політики Івано-Франківської міської ради надати всю потрібну допомогу, аби виробництво стартувало з початком наступного року, як і планує підприємець.

Станом на 22 вересня 2019 року відомо, що мерія хоче передати адміністративні приміщення локомотиворемонтного заводу айтішникам в оренду та створити там iHUB. Ціну за оренду встановлять символічну – 1 гривню.