Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Порошенко запевнив, що Україна буде судитися за шельфові родовища Одеське і Безіменне

Президент України Петро Порошенко 22 жовтня 2015 року запевнив, що Україна судитиметься за шельфові родовища Одеське і Безіменне.
Виконано
Сказано 22 жовтня 2015 р.

Джерело

Результат

14 вересня 2016 року Україна подала позов проти РФ в міжнародний трибунал ООН з морського права. Україна ініціювала арбітражне провадження проти Російської Федерації відповідно до Конвенції Організації Об'єднаних Націй з морського права з метою захисту своїх прав як прибережної держави в прилеглих до Криму морських зонах в Чорному морі, Азовському морі та Керченській протоці. Україна просить арбітражний трибунал підтвердити її права як прибережної держави та зобов’язати Російську Федерацію припинити міжнародно-протиправні діяння у відповідних морських акваторіях, надати Україні відповідні запевнення і гарантії їх неповторення та відшкодувати всі завдані Російською Федерацією збитки.

Також було заявлено ноти протесту по кожному факту порушення положень Конвенції ООН з морського права, в тому числі щодо захоплених українських бурових вишок Одеського і Безіменного газових родовищ.

ВИСНОВОК: оскільки Україна подала позов проти РФ в міжнародний трибунал ООН з морського права, зокрема ноти протесту по кожному факту порушення положень Конвенції ООН з морського права, в тому числі щодо захоплених українських бурових вишок Одеського і Безіменного газових родовищ, редакція «Слово і Діло» присвоює обіцянці статус «Виконано».