Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко пообіцяв створити єдину пішохідну зону у центрі міста

22 вересня 2015 року кандидат на посаду міського голови Києва Віталій Кличко у своїй передвиборній програмі пообіцяв створити єдину пішохідну зону, яка буде охоплювати Андріївський узвіз, Контрактову площу та вулицю Сагайдачного.
Архів
Сказано 22 вересня 2015 р.

Джерело

  • http://kiev.klichko.org/program/
  • Лист КМДА від 2 серпня 2018 року
  • Лист КМДА від 30 травня 2019 року
  • https://suspilne.media/61250-laboratornij-centr-moz-u-kievi-pripinae-platne-testuvanna-na-covid-19/
  • https://lb.ua/news/2020/06/17/460015_meriya_kieva_obzhalovala_reshenie_suda.html

Результат

За час каденції, через непередбачувані обставини, попри плани, створити єдину пішохідну зону у центрі міста Кличко не зміг. Тому обіцянку перенесено до "архіву".

Нагадаємо перебіг подій:

30 травня 2019 року у КМДА нам повідомили, що у 2017 році впроваджено пішохідні зони на Контрактовій площі та частково по вул. П. Сагайдачного до вул. Андріївської, як підготовчий етап проекту "Київська вітальня".

22 травня 2020 року Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним та скасував розпорядження Київської міської державної адміністрації про запровадження пішохідної зони на Контрактовій площі та вулиці Петра Сагайдачного у центрі столиці.

Позивачі заявили, що розпорядження про заборону руху було прийнято без врахування громадських інтересів та без проведення громадських слухань.

17 червня 2020 року мерія Києва подала апеляцію на рішення Окружного адмінсуду, який у травні визнав протиправним і скасував розпорядження про створення пішохідної зони на вулиці Сагайдачного і Контрактової площі.