Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Заступник міністра екології та природних ресурсів України

Курикін обіцяє, що Мінприроди розпочне найближчим часом консультації щодо розробки комплексної програми по ліквідації проблеми горіння торфів

20 жовтня 2015 року виконуючий обов’язки Міністра екології та природних ресурсів України Сергій Курикін заявив, що Мінприроди розпочне найближчим часом консультації з зацікавленими органами виконавчої влади щодо розробки комплексної програми по ліквідації проблеми з горінням торфів.
Не виконано
Сказано 20 жовтня 2015 р.

Джерело

  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248567297&cat_id=244277212
  • http://www.menr.gov.ua/contacts

Результат

Відповідно до телефонної розмови від 28 січня 2016 року з заступником директора департаменту – начальника відділу охорони біоресурсів Мовчаном Миколою Михайловичем. В.о. міністра екології та природних ресурсів Сергій Курикін особисто доручив йому вивчити питання щодо вирішення проблеми з горінням торфів в Україні. Вже створено робочу групу, яка займається вивченням досвіду Білорусі із запобагіння торфяних пожеж. Крім того, організовується робоча поїздка з набуття досвіду в Білорусь, адже в Україні немає упереджувальних заходів та комплексної програми ліквідації проблеми горіння торфів і все базується на застарілому радянському досвіді. Лише після цього будуть проведені консультації із зацікавленими органами виконавчої влади для обговорення програми ліквідації проблеми горіння торфів.