Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Кропивницького

Райкович обіцяє розробити програму будівництва соціального житла для молодих сімей та переселенців

30 вересня 2015 року кандидат на посаду міського голови Кіровограда Андрій Райкович у своїй передвиборчій програмі "Десять пріоритетів для міста" обіцяє розробити програму будівництва соціального житла для молодих сімей та переселенців - шляхом реконструкції старих гуртожитків та реанімації довгобудів.
Виконано
Сказано 30 вересня 2015 р.

Джерело

  •  Передвиборча програма
  • Лист заступника міського голови О.Грабенка
  • Лист від виконавчого комітету Кіровоградської міської ради
  • http://www.kr-rada.gov.ua/news/andriy-raykovich-proinspektuvav-hid-budivnitstva-novoyi-bagatopoverhivki.html
  • https://www.facebook.com/andriy.raykovich/videos/679484635739956/
  • http://kr.oblast.online/news/v-kropivnitskom-do-kontsa-goda-budet-vveden-v-ekspluatatsiyu-zhiloj-dom/
  • https://kr.depo.ua/ukr/kr/u-kropivnitskomu-v-obitsyani-termini-ne-zdali-byudzhetnu-novobudovu-20190701987310
  • Лист секретаря міської ради А. Табалова

Результат

За інформацією наданою міською радою від 10 листопада 2020 року управлінням капітального будівництва Міської ради міста Кропивницького було розроблено проєкт міської програми забезпечення житлом молоді міста Кропивницького.

У 2019 році було надано 26 квартир громадянам міста, які перебували на квартирному обліку у загальній, першочерговій, та позачергових чергах. Також було надано 10 квартир молодим фахівцям комунальних закладів охорони здоров'я міста Кропивницького та 10 квартир учасникам АТО.

3 листопада 2015 року по теперішній час було надано 57 комунальних квартир дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, учасникам бойових дій та сім'ям загиблих учасників АТО, а також молодим фахівцям галузі культури.

Отже, обіцянка виконана та отримує відповідний статус.

Нагадаємо хід подій:

Відповідно до листа Кіровоградської міськради від 21 вересня 2016 року, управлінням містобудування та архітектури Кіровоградської міської ради не готувались рішення щодо розробки та прийняття програми з будівництва соціального житла для молодих сімей та переселенців - шляхом реконструкції старих гуртожитків та реанімації довгобудів. Інформація щодо проведення реконструкції на об'єктах для визначених цілей в управлінні відсутня. Водночас в Управлінні капітального будівництва Кіровоградської міської ради повідомили, що для будівництва соціального житла для молодих спеціалістів та внутрішньо переміщених осіб вивчається можливість провести реконструкцію будівлі по вул. Василя Нікітіна (Червонозорівська) біля ЗОШ № 29, яка на даний час не використовується.

13 жовтня 2017 року Кіровоградська міська рада нам повідомила, що наразі відбувається добудова довгобуду по вулиці Генерала Жданова. Після здачі його в експлуатацію розподіл квартир відбуватиметься згідно чинного законодавства.

17 липня 2018 року, в рамках робочої поїздки міський голова Кропивницького Андрій Райкович проінспектував хід будівельних робіт багатоквартирного житлового будинку по вулиці Генерала Жадова. Очільник міста відзначив, що рівень готовності об’єкта в межах 85%, а його здача і введення в експлуатацію запланована на кінець поточного року.

17 вересня 2018 року Андрій Райкович повідомив, що до кінця року планується здати в експлуатацію багатоквартирний житловий будинок на вулиці Генерала Жадова.