Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кириленко обіцяє оприлюднювати на сайті Мінкультури проекти забудов, які можуть негативно вплинути на культурно-історичне середовище міст

9 жовтня 2015 року віце-прем’єр-міністр – міністр культури В’ячеслав Кириленко пообіцяв відразу оприлюднювати проекти забудов, які можуть негативно вплинути на культурно-історичне середовище українських міст (5:41 - 6:00). 13 жовтня 2015 року «Урядовий портал» опублікував новину про те, що Мінкультури буде оприлюднювати на своєму сайті проекти забудов, які можуть негативно вплинути на культурно-історичне середовище українських міст.
Не виконано
Сказано 13 жовтня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=sIUQvQ526Ag
  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248549859&cat_id=244276429
  • http://195.78.68.75/mcu/control/uk/publish/article?art_id=245043440&cat_id=244909847
  • Лист заступника міністра культури України Карандєєва Р.В. від 10 травня 2016 року

Результат

Станом на 27 січня 2016 року на розгляд управління охорони нерухомої культурної спадщини та заповідників Міністерства культури України надійшов проект історико-архітектурного опорного плану міста Києва (розділ Генерального плану розвитку м. Києва на період до 2025 року). Зазначений документ пропонується до відкритого громадського обговорення. Зауваження та пропозиції приймаються у термін до 27 лютого 2016 року на електронну пошту [email protected].

Відповідно до листа заступника міністра культури України Карандєєва Р.В. від 10 травня 2016 року отриманого ІА «Слово і діло» 12 травня 2016 року, проектна документація, що підлягає погодженню центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони культурної спадщини, надходить до Мінкультури в паперовому вигляді та являє собою кілька прошитих томів значного обсягу з креслениками великого формату (А2 та більше). Міністерству з огляду на обмежені можливості щодо оцифрування такої документації з метою оприлюднення її на сайті, нажаль не вдалося реалізувати цю ініціативу. Історико-містобудівні обґрунтування та проекти забудов, розташованих у історичних ареалах історичних населених місць України, які можуть негативно вплинути на історичне середовище, виносяться на розгляд Науково-методичної ради з питань охорони культурної спадщини, засідання якої проходить за участі замовника та розпорядника документації та є відкритими для громадськості. Протоколи та порядки денні засідань Науково-методичної ради оприлюднюються на сайті Міністерства у розділі «Консультативно-дорадчі органи».