Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко пообіцяв провести відкритий конкурс на заміщення посад головного архітектора Києва та двох його заступників

30 вересня 2015 року мер Києва Віталій Кличко звільнив головного архітектора Києва, директора департаменту містобудування та архітектури КМДА Сергія Целовальника та двох його заступників із займаних посад через незадовільну роботу. І відзначив, що на ці посади буде проведений відкритий конкурс, щоби їх обійняли люди, які здатні навести лад у цій сфері і працювати чесно та відповідально.
Виконано
Сказано 1 жовтня 2015 р.

Джерело

  • http://kiev.klichko.org/news/?id=1351
  • http://kiev.klichko.org/news/?id=1698
  • http://ua.112.ua/kyiv/zmi-bondar-pidozriuietsia-v-podachi-pidroblenykh-dokumentiv-na-konkurs-holovnoho-arkhitektora-kyieva-301600.html
  • https://www.facebook.com/Vitaliy.Klychko/posts/1743708049181074?fref=nf
  • http://kiev.pravda.com.ua/news/5703616b2a948/
  • http://www.slovoidilo.ua/2016/09/09/novyna/polityka/u-stolyczi-obraly-novoho-holovnoho-arxitektora

Результат

30 березня 2016 року стало відомо, що ГУ Національної поліції у місті Києва проводить досудове розслідування за фактом подання підроблених документів на участь у конкурсі на головного архітектора Києва. У цьому порушенні, з кримінальними ознаками, підозрюється Анна Бондар, яка на даний момент виконує обов'язки головного столичного архітектора. Цього ж дня Кличко скасував конкурс на посаду директора департаменту містобудування й архітектури. Своє рішення він пояснив численними спекуляціями навколо цієї теми, неврегульованістю процедур та фактом суміщення посад директора містобудівного департаменту й головного урбаніста.

Розпорядженням голови КМДА від 1 квітня виконувачем обов’язків директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА призначений Юрій Тацій, який до цього був начальником служби містобудівного кадастру. До цього часу обов’язки директора Департаменту виконувала Ганна Бондар.

9 вересня 2016 року за результатами конкурсу директором Департаменту містобудування та архітектури – головним архітектором міста Києва став Олександр Свистунов.