Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гройсман заявив, що найближчим часом буде сформовано умови для підписання Угоди про зону вільної торгівлі з Ізраїлем

28 березня 2018 року прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що найближчим часом буде сформовано умови для підписання Угоди про зону вільної торгівлі з Ізраїлем.
Виконано
Сказано 28 березня 2018 р.

Джерело

  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/ukrayina-zavershila-peregovori-shodo-ugodi-pro-zonu-vilnoyi-torgivli-z-izrayilem-volodimir-grojsman
  • http://me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=16106285-17e5-4fd2-97d8-87e0dd39f33f&title=UkrainaTaIzrailZavershiliYuridichnuPerevirkuTekstuUgodiProVilnuTorgivliu
  • http://me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=6f82dc4c-b08d-4067-9778-32ddde66685a&title=UriadSkhvalivProektUgodiProVilnuTorgivliuMizhUkrainoiuTaIzrailem

Результат

1 серпня Україна та Ізраїль завершили юридичну перевірку тексту проекту Угоди про вільну торгівлю. Відповідний етап проводили уповноважені представники української та ізраїльської урядових делегацій у м. Тель-Авів (Держава Ізраїль) у рамках процедури підготовки тексту угоди до підписання.

Під час юридичної перевірки сторони узгодили текст 12-ти розділів і додатків проекту Угоди, а також погодили застосування термінів, як це передбачає міжнародна практика укладення відповідних міжурядових договорів.

18 жовтня віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів повідомив, що у цьому році було завершено переговори про укладення угоди вільної торгівлі з Ізраїлем, і наразі вона знаходиться на перекладі.

21 листопада 2018 року Кабмін ухвалив проект Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем та уповноважив першого віце-прем’єр-міністра Степана Кубіва підписати її.

21 січня 2019 року перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів та в.о. міністра економіки та промисловості Держави Ізраїль Елі Коен підписали Угоду про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем.