Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Добкін запевняє, що найближчими днями "Опозиційний блок" буде зареєстровано для участі у виборах в Харківській області

23 вересня 2015 року народний депутат України Михайло Добкін запевнив, що найближчими днями "Опозиційний блок" буде зареєстровано для участі у місцевих виборах в Харківській області (відео:00:32)
Не виконано
Сказано 23 вересня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=QFlN0fOIblM&feature=youtu.be
  • http://www.pravda.com.ua/news/2015/10/7/7084077/
  • http://opposition.org.ua/news/yurij-miroshnichenko-cvk-zobovyazav-kharkivskij-oblviborchkom-do-13-zhovtnya-zareestruvati-kandidativ-vid-opozicijnogo-bloku.html
  • http://www.cvk.gov.ua/news/news_09102015.htm
  • http://www.radiosvoboda.org/content/news/27297894.html
  • http://opposition.org.ua/news/opozicijnij-blok-zaklikae-svitovu-spilnotu-vtrutitisya-v-situaciyu-z-viborami-u-kharkovi.html

Результат

7 жовтня 2015 року ЦВК зобов'язала Харківську обласну виборчу комісію до 8 жовтня включно зареєструвати кандидатів у депутати від "Опозиційного блоку". Рішення облвиборчкому про попередню відмову було прийнято через порушення строків внесення документів, їх невідповідністю вимогам законодавства, а також відсутністю документа про внесення грошової застави. Вивчивши всі наявні матеріали, Центральна виборча комісія встановила, що відмова була безпідставною.

9 жовтня 2015 року народний депутат України Юрій Мірошниченко повідомив, Центральна виборча комісія зобов'язала Харківську обласну виборчу комісію зареєструвати представників від "Опозиційного блоку" кандидатами на місцевих виборах в обласну раду до 13 жовтня.

Зазначимо, що 9 жовтня 2015 року ЦВК достроково припинила повноваження усього складу Харківського облвиборчкому у зв'язку з порушенням деяких положень Конституції України, Закону "Про місцеві вибори" та Закону "Про Центральну виборчу комісію", а також зобов'язала парламент сформувати його новий склад до 11 жовтня.

14 жовтня 2015 року новопризначений склад Харківської обласної виборчої комісії відмовив у реєстрації кандидатів на місцевих виборах від "Опозиційного блоку".