Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Аваков заявив, що досудове слідство Нацполіції буде реформовано

14 квітня 2016 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що досудове слідство Нацполіції буде реформовано. «Далі піде найважче – реформа кримінального блоку, реформа слідства», – заявив Аваков (відео 4:00).
Не виконано
Сказано 14 квітня 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=qAFjpJXsGAA
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/4651-17
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/nacpoliciya-u-megapolisah-u-serednomu-odin-slidchij-policiyi-rozsliduye-300-kriminalnih-provadzhen

Результат

Одночасно з великим навантаженням на слідчого деякі аспекти чинного законодавства ускладнюють його роботу. Це призводить до затягування проведення досудового розслідування. Відтак у Нацполіції розробили два законопроекти, які усунуть законодавчі суперечливості у чинному Кримінальному процесуальному кодексі. У травні 2019 року у Нацполіції повідомили, що для вирішення ряду проблемних питань роботи слідчих у Нацполіції розробили та передали до Комітету ВРУ з питань законодавчого забезпечення діяльності правоохоронних органів два законопроекти, які усунуть законодавчі суперечливості, які на цей час є в КПК. Станом на серпень 2019 року в КПК відповідних змін внесено не було.

Враховуючи те, що реформування досудового слідства Нацполіції не заверешено, тому обіцянці після позачергових виборів ВРУ і незадовго до відставки уряду присвоєно статус «не виконано».