Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Шокін пообіцяв додати нові епізоди до подання про притягнення до кримінальної відповідальності Андрія Лозового

28 липня 2015 року генеральний прокурор України Віктор Шокін пообіцяв, що в подання про притягнення до кримінальної відповідальності нардепа від Радикальної Партії Андрія Лозового будуть додані нові епізоди. Генеральний прокурор України Віктор Шокін вніс подання про притягнення до кримінальної відповідальності нардепа від Радикальної Партії Андрія Лозового в зв'язку з тим, що 21 липня в Чернігові на 205 окрузі, де повинні відбутися проміжні вибори народного депутата, сталася бійка, в результаті якої був госпіталізований кандидат в нардепи Василь Крутчак. У бійці, зокрема, брав участь Андрій Лозовий.
Не виконано
Сказано 28 липня 2015 р.

Джерело

  • http://www.rbc.ua/rus/news/radu-gotovyatsya-predstavleniya-snyatii-neprikosnovennosti-1438073414.html
  • Лист Генеральної прокуратури України від 7 вересня 2015 року
  • Лист начальника відділу розгляду запитів на публічну інформацію ГПУ Тєлічко Н. від 8 квітня 2016 року

Результат

Згідно листа Генеральної прокуратури України від 7 вересня 2015 року, подання по Лозовому витребувано з Верховної Ради України для доопрацювання (доповнення новим епізодом протиправної діяльності). На даний час досудове розслідування триває.

29 березня 2016 року Верховна Рада України відповідно до пункту 25 частини першої статті 85 та частини першої статті 122 Конституції України надала згоду на звільнення Президентом України Шокіна В.М. з посади Генерального прокурора України. Проект Постанови зареєстровано за №4122. За відповідне рішення проголосували 289 народних депутатів.

За інформацією листа начальника відділу розгляду запитів на публічну інформацію ГПУ Наталії Тєлічко від 8 квітня 2016 року отриманого ІА «Слово і діло» 11 квітня 2016 року, подання стосовно Лозового А.С. до Верховної Ради України не вносилося.