Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова "Радикальної партії Олега Ляшка"

Ляшко запевнив, що незаконної забудови у лісопарковій зоні Кордівка в центрі Чернігова не буде

21 липня 2015 року народний депутат України Олег Ляшко запевнив, що незаконної забудови у лісопарковій зоні Кордівка в центрі Чернігова не буде (відео:02:28). Нагадаємо, цього ж дня Ляшко разом з іншими депутатами від «Радикальної партії» зруйнували будівельний паркан у лісопарку Кордівка в районі вул. Савчука. Варто зазначити, що 20 липня фірма-забудовник «Єврокон-Полісся» Золтана Путнокі почала встановлювати паркан у лісопарку. На місці працювала важка техніка та екскаватори, які викорчовували пні та рівняли землю, де колись росли дерева.
Виконано
Сказано 21 липня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=cs-IcvzB8WI
  • http://pik.cn.ua/17009/lyashko-z-nardepami-ta-aktivistami-znis-parkan-na-kordivtsi/
  • http://svoboda.fm/politics/chernigov/241265.html
  • http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/59813469

Результат

30 вересня 2015 року Новозаводський районний суд Чернігова відмовив ТОВ «Єврокон-Полісся» у задоволенні вимог щодо надання Чернігівською міськрадою умов для будівництва багатоквартирного житлового будинку на вулиці Савчука в межах лісопарку Кордівка.

17 серпня 2016 року Вищий адмінсуд Києва також підтвердив правомірність постанови Новоазовського райсуду.

Станом на 25 серпня 2016 року чернігівські громадські організації та екологи домагаються того, щоб Кордівці було присвоєно статус регіонального ландшафтного парку. Натомість місцева влада пропонує створити лісопарк, заявляючи, що цього достатньо для того, щоб в подальшому захистити його від забудов.