Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Член Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Балога пообіцяв зробити все можливе для того, щоб винні у подіях в Мукачеві особи були покарані

12 липня 2015 року народний депутат України Віктор Балога пообіцяв, що зробить все для того, щоб винні у перестрілці в місті Мукачевому були покарані. 11 липня 2015 року в місті Мукачеве Закарпатської області 20 озброєних осіб в камуфляжній формі з написами "Правий сектор" та відповідними наклейками на автомобілях, з метою розподілу сфер впливу, призначили зустріч місцевим жителям у одному з кафе. Після цього вказані особи, на грунті виниклого конфлікту розпочали стрілянину з вогнепальної зброї у вищевказаному закладі. Працівники міліції, які прибули на місце події, заблокували виїзд з кафе, після чого озброєні особи відкрили вогонь на ураження по працівниках органів внутрішніх справ з гранатометів РПГ 7, автоматів Калашникова, кулеметів ДШК та іншої вогнепальної зброї. За фактом інциденту у Мукачевому прокуратура Закарпатської області відкрила кримінальні провадження за попередньою правовою кваліфікацією "терористичний акт" (ч.3 ст. 258 КК України) та "створення злочинної організації" (ст. 255 КК України).
Не виконано
Сказано 12 липня 2015 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/ViktorBaloga/posts/722589601203734
  • http://www.pravda.com.ua/news/2015/07/11/7074175/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=3127

Результат

14 липня 2015 року 287 голосами народних депутатів був ухвалений проект Постанови "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області" №2346а. Народний депутат Віктор Балога був відсутнім під час вищевказаного голосування.