Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гунчик запевнив, що робочі місця у «Вузловій лікарні станції Ковель» будуть збережені

26 червня 2015 року голова Волинської ОДА Володимир Гунчик запевнив, що робочі місця у «Вузловій лікарні станції Ковель» будуть збережені (відео 4:14-5:10).
Не виконано
Сказано 26 червня 2015 р.

Джерело

  • http://voladm.gov.ua/vazhlivi-rishennya-v-interesax-gromadi/
  • http://ar.volyn.ua/20151023-hunchyk-poobitsyav-scho-profil-likarni-v-koveli-ne-zminyat/
  • Лист начальника управління охорони здоров'я Волинської ОДА І.С. Ващенюка
  • http://www.pravda.lutsk.ua/ukr/news/86523/
  • Лист керівник апарату Волинської ОДА Д. Дубняка

Результат

Станом на 23 жовтня 2015 року медична установа «Вузлова лікарня станції Ковель» передана із державної власності у обласну комунальну власність. Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик повідомив, що у приміщенні лікарні розмістить хоспіс, паралельно з хоспісом діятиме поліклініка.

Відповідно до листа Волинської ОДА від 13 листопада 2015 року, станом на 13 листопада 2015 року робочі місця у ДЗ «Вузлова лікарня станції Ковель ДТГО «Львівська залізниця» збережені. Питання розміщення в приміщенні лікарні лікарні «Хоспіс» та поліклініки будуть розглядатись новообраною обласною радою на одній з чергових сесій.

22 грудня 2015 року на засіданні постійної комісії Волинської обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області було прийнято рішення звернутися до Кабінету міністрів щодо з’ясування ситуації з трудовим колективом лікарні. Лише тоді приступити до її реформування. У лікувальному закладі працює 293 фахівців, на зарплати яких щорічно виділяється 10 млн грн. Така сума непосильна бюджету Ковеля. Тому зі зміною статусу лікарні і виникло питання її фінансування. Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк заявляє, що в статусі комунального закладу залізнична лікарня може використовуватися не як профільна медустанова, а тільки як хоспіс чи поліклініка. Це не потребує тієї кількості працівників, що є зараз в лікарні. Оздоровлення і профілактику залізничників проводитимуть в медзакладах за місцем проживання.

Відповідно до листа Волинської ОДА від 25 березня 2016 року, на сесії обласної ради питання розміщення в приміщенні ДЗ «Вузлова лікарня станції Ковель ДТГО «Львівська залізниця» лікарні «Хоспіс» та поліклініки не розглядались. Це питання вивчається робочою групою. Станом на 01 березня у вищезазначеному закладі працює 242 працівники (293 працівники працювали на кінець 2015 року). Подальша реорганізація ДЗ «Вузлова лікарня станції Ковель ДТГО «Львівська залізниця» буде здійснюватись відповідно до рішення сесії обласної ради.