Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Вадатурський пообіцяв підготувати законопроект про відміну призову до військової служби сільських вчителів

25 червня 2015 року народний депутат України Андрій Вадатурський пообіцяв підготувати законопроект про відміну призову до військової служби сільських вчителів.
Архів
Сказано 25 червня 2015 р.

Джерело

  • http://solydarnist.org/?p=27173
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=54757
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=18067&SKL=9

Результат

1 липня 2015 року Верховна Рада прийняла "Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" (щодо звільнення від призову на військову службу під час мобілізації викладацького складу вищих учбових закладів та наукових співробітників)" № 2620. Відповідно до пояснювальної записки даним законопроектом звільняються від призову на військову службу під час мобілізації викладачі вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівня акредитації та наукові співробітники, які мають науковий ступінь та звання, науково-дослідних інститутів, центрів, лабораторій, закладів, прирівняних до них, ведуть наукову діяльність та дослідження в прикладній та фундаментальній науці. Окрім цього, згідно з врахованою поправкою Лілії Гриневич, призову не підлягають також педагогічні працівники загальноосвітніх навчальних закладів за умови, якщо працівники зазначених категорій працюють за основним місцем роботи не менше ніж на 0,75 ставки в таких навчальних закладах, наукових установах і організаціях.

Враховуючи, що обіцянка була реалізована іншим народним депутатом через незначний проміжок часу від дати оголошення обіцянки нардепом Андрієм Вадатурським, ІА "Слово і Діло" переводить її в категорію "архів".