Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Шимків обіцяє найближчим часом запустити систему подання електронних петицій до Президента

19 травня 2015 року заступник Глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків заявив, що найближчим часом буде запущена система подання електронних петицій до президента.
Виконано
Сказано 19 травня 2015 р.

Джерело

  • http://www.president.gov.ua/news/32891.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=54267
  • http://www.president.gov.ua/news/prezident-pidpisav-zakon-pro-elektronne-zvernennya-ta-elektr-35709
  • http://www.president.gov.ua/news/glava-derzhavi-dav-start-roboti-elektronnih-peticij-na-adres-35886
  • https://petition.president.gov.ua/

Результат

2 липня 2015 року Верховна Рада ухвалила зміни до Закону «Про звернення громадян» стосовно електронного звернення та електронної петиції, тим самим доповнивши порядок і форму звернення громадян до органів влади. Законопроект №2299 підтримали 288 депутатів.

24 липня 2015 року Президент підписав Закон про електронний обіг та електронної петиції. Закон набирає чинності через 3 місяці з дня його опублікування, крім положень, що містять доручення Кабінету Міністрів України, пропозиція Президенту України та рекомендацію органам місцевого самоврядування прийняти нормативно-правові акти (рішення ), необхідні для реалізації закону, - вони набирають чинності з дня, наступного за днем ​​опублікування Закону. Положення, які нормують питання подання та розгляду електронних петицій, - набувають чинності через місяць з дня опублікування Закону.

28 серпня 2015 року Президент Петро Порошенко підписав Указ, яким затвердив порядок розгляду електронної петиції, адресованої Президентові України, та дав старт роботі відповідного сайту.