Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гройсман запевнив, що пропозиції змін до Конституції від Тристоронньої контактної групи, у разі їх надання, будуть опрацьовуватись

15 травня 2015 року голова Верховної Ради Володимир Гройсман запевнив, що Конституційна комісія опрацює офіційні пропозиції по внесенню змін до Конституції від Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Cході України, якщо вони надійдуть (відео:01:27). Наразі, такі пропозиції не надходили. До складу Тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання ситуації на сході України входять представники від України, Росії, ОБСЄ, "ДНР" та "ЛНР" (Україна - Леонід Кучма (представник Президента України); ОБСЄ - Хайді Тальявіні; Росія - Михайло Зурабов (посол Росії в Україну); "ДНР" - Олександр Бородай (до 16 травня), Олег Царьов, Олександр Захарченко, Андрій Пургин, "ЛНР" - Ігор Плотницкий, Віктор Медведчук).
Архів
Сказано 15 травня 2015 р.

Джерело

  • http://tsn.ua/politika/zmini-do-konstituciyi-vid-dnr-ta-lnr-ne-nadhodili-groysman-427473.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=5TkfRa0tLh8&feature=youtu.be
  • http://glavred.info/politika/konstitucionnye-predlozheniya-dnr-i-lnr-popytka-obedineniya-ili-ocherednaya-girya-dlya-ukrainy-321875.html
  • http://korrespondent.net/ukraine/politics/3525783-separatysty-otzyvauit-popravky-o-kryme-y-khotiat-v-sostav-rossyy
  • http://espreso.tv/news/2015/06/25/groysman_kazhe__scho_boyovyky_dnr_i_lnr_ne_podavaly_zmin_do_konstytuciyi_ukrayiny

Результат

10 червня 2015 року представники Тристоронньої контактної групи направили свої пропозиції змін до Конституції, в яких зазначено, що в районах з особливим статусом буде діяти особливий порядок і статус місцевого самоврядування та окремий порядок правового регулювання.

В цей же день представники терористів відкликали надані поправки до Конституції України, що стосуються Криму і Севастополя, висловивши бажання увійти до складу Росії.

25 червня 2015 року голова Верховної Ради Володимир Гройсман повідомив, що Конституційна комісія не отримували пропозицій від Тристоронньої контактної групи.