Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Мосійчук заявив, що фракція "Радикальної партії" не буде голосувати за зняття депутатської недоторканості з Мельничука, якщо висунуті обвинувачення будуть стосуватися його діяльності на фронті

13 травня 2015 року народний депутат України Ігор Мосійчук заявив, що фракція "Радикальної партії" не буде голосувати за зняття депутатської недоторканості з Сергія Мельничука, якщо висунуті обвинувачення будуть стосуватися фронту і під поняттям злочинної організації, створення якої інкримінують депутату, буде матися на увазі батальйон "Айдар" (відео:01:14).
Виконано
Сказано 13 травня 2015 р.

Джерело

  • http://112.ua/video/rpl-ne-budet-golosovat-za-snyatie-neprikosnovennosti-s-melnichuka-esli-emu-vmenyayut-sozdanie-aydara-mosiychuk-159546.html
  • http://www.rbc.ua/rus/news/melnichuk-sovershil-prestupleniya-zony-ato-1433323983.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=2422

Результат

3 червня 2015 року Верховна Рада України зняла недоторканність і дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Сергія Мельничука. За відповідне рішення проголосували 262 народних депутата.

Висунуті Генеральною прокуратурою звинувачення стосуються дій, вчинених поза зоною проведення АТО. За словами виконуючого обов'язки генерального прокурора України Володимира Гузиря, всі протиправні прояви були скоєні на території Житомирської, Київської областей, міста Києва.