Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Семенченко заявив, що фракція "Самопоміч" вимагатиме притягнення до відповідальності осіб керуючих будівництвом фортифікаційних споруд на Донбасі

6 травня 2015 року народний депутат України Семен Семенченко запевнив, що фракція "Самопоміч" вимагатиме притягнення до особистої відповідальності керівників обласних державних адміністрацій, Генерального штабу ЗСУ, Міністерства оборони відповідальних за будівництво оборонних споруд на лінії розмежування на Донбасі, оскільки терміни будівництва зірвані.
Виконано
Сказано 6 травня 2015 р.

Джерело

  • http://112.ua/interview/lehkyi-pynok-pod-zad-rukovodyteliam-nekotorikh-vedomstv-uzhe-nazrel-226806.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=Qn_76jzcrZA
  • http://24tv.ua/ukrayina/kihtenka_i_brata_taruti_prityagnut_do_vidpovidalnosti/n581691
  • http://www.president.gov.ua/news/liniyi-oboroni-buduye-vsya-ukrayina-prezident-oglyanuv-budiv-35492
  • http://www.slovoidilo.ua/2015/06/12/novyna/polityka/zvilnennya-kixtenka-ne-ostannye-cherez-zryv-budivnycztva-stiny-turchynov

Результат

24 травня 2015 року народний депутат України Семен Семенченко повідомив, що разом з колегами вимагатиме виїзду на місце будівництва фортифікаційних споруд під Маріуполем Президента, міністра оборони, начальника Генерального штабу ЗСУ, керівників штабу АТО та інших представників вищого військового керівництва держави, для підтвердження незадовільного стану виконання робіт. За словами депутата, на чисельні звернення депутатів щодо зазначеної проблеми відповідь так і не надійшла (відео:03:22).

5 червня 2015 року Президент України Петро Порошенко повідомив, що керівництво Донецької області зірвало будівництво фортифікаційних споруд в Донецькій області та буде притягнуто до відповідальності. 11 червня під час робочої поїздки до Донецької області Президент оглянув будівництво фортифікаційних споруд. Глава держави зазначив, що в цілому не має серйозних зауважень до будівництва, але в результаті з посади був звільнений голова ОДА О.Кіхтенко. 12 червня 2015 року секретар РНБО О.Турчинов анонсував нові звільнення через зрив будівництва фортифікаційних споруд у Донецькій і Луганській областях.