Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Мосійчук не підтримає зняття недоторканності, якщо контрольну функцію парламенту щодо суддів передадуть до Вищої ради юстиції

22 квітня 2015 року народний депутат України Ігор Мосійчук заявив, що не голосуватиме за зміни до Конституції в частині відміни недоторканності у тому випадку, якщо контрольна функція парламенту зі зняття недоторканності з суддів буде передана до Вищої ради юстиції. За словами депутата, згаданий орган повністю підконтрольний Президенту (відео: 19:31). Нагадаємо, що у законопроекті «Про внесення змін до Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України та суддів)» №1776, який передбачає внесення змін до 80, 126 та 129 статей, функцію позбавлення недоторканності суддів передбачено передати до Вищої ради юстиції.
Виконано
Сказано 22 квітня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=jKcY1iMrlGM
  • Проект Закону
  • Проект закону
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=57209

Результат

2 червня 2016 року ВРУ ухвалила проект закону №3524 щодо змін до Конституції України в частині правосуддя. Він дублює ініціативи законопроекту №1776 «Про внесення змін до Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України та суддів)» щодо позбавлення українського парламенту функції зняття недоторканості з суддів і делегує її до Вищої ради правосуддя.

Зазначимо, парламентарії від фракції «Радикальної партії» виступили проти цих змін, зокрема й Ігор Мосійчук.