Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Самардак пообіцяв надавати шефську допомогу сім'ям воїнів загиблих в зоні АТО

21 квітня 2015 року голова Запорізької ОДА Григорій Самардак пообіцяв надавати шефську допомогу сім'ям воїнів загиблих в зоні АТО.
Виконано
Сказано 21 квітня 2015 р.

Джерело

  • http://www.zoda.gov.ua/news/26773/u-zaporizkiy-oblasti-simyam-vojiniv,-zagiblih-u-zoni-ato,-bude-nadavatis-shefska-dopomoga.html
  • http://1news.zp.ua/v-zaporozhe-dejstvuet-programma-pomoshhi-uchastnikam-ato-i-ih-semyam/
  • Лист заступника керівника апарату В.Г. Кархачова
  • http://www.zoda.gov.ua/news/29482/tsentr-dopomogi-uchasnikam-ato-rozgornuv-robotu.html
  • http://www.president.gov.ua/documents/7112015-19666

Результат

4 червня 2015 року Управління соціального захисту населення запорізького міськвиконкому відзвітувало про заходи щодо захисту учасників АТО та сімей загиблих учасників АТО. Міська програма передбачає кілька видів допомоги таким категоріям громадян. Зокрема, в обласному центрі надають матеріальну допомогу на оплату комунальних послуг сім'ям, члени яких загинули під час участі в АТО (50% в межах норм споживання на додаток до 50% відповідно до чинного законодавства). На даний момент таку допомогу отримують 24 запорізьких сім'ї.

Відповідно до листа Запорізької ОДА від 26 червня 2015 року, одноразову грошову допомогу (по 609 тис. грн.) виплачено сім'ям загиблих учасників АТО на загальну суму 32,9 млн. грн. Учасниками АТО та сім'ям загиблих військовослужбовців подано 306 заяв, надано 174 земельні ділянки. В рамках реалізації заходів обласної Програми соціальної підтримки ветеранів війни, праці, дітей війни, інвалідів, інших соціальних груп населення, що перебувають у складних життєвих обставинах "Назустріч людям" на 2015-2019 роки із обласного бюджету на 2015 рік передбачено:

- надання щорічної адресної грошової допомоги в розмірі 500 грн. до Дня захисника Вітчизни України (14 жовтня) інвалідам та учасникам АТО передбачено 101,3 тис. грн.

- на забезпечення санаторно-курортним лікуванням (путівками) ветеранів війни, праці, дітей війни, інвалідів у санаторіях і профілакторіях Запорізької області передбачено 1387,5 тис. грн. у тому числі учасникам АТО надаються путівки першочергово.

Згідно з обласною Програмою з обласного Фонду соціальної підтримки громадян, які потребують невідкладної допомоги , у 1 півріччі 2015 року 49 учасникам АТО та членам їх сімей надана адресна грошова допомога у розмірі 50,6 тис. грн.

26 листопада 2015 року на черговому засіданні Ради оборони області, яке відбулося під керівництвом голови ОДА Григорія Самардака були розглянуті результати роботи обласного Центру допомоги учасникам АТО.

18 грудня 2015 року Григорій Самардак був звільнений з посади голови Запорізької обласної державної адміністрації.