Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Одарич планує розпочати в місті кампанію з кредитування ОСББ для проведення заходів з енергозбереження

7 квітня 2015 року міський голова Черкас Сергій Одарич повідомив, що за два тижні планує розпочати в місті кампанію з кредитування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) для проведення заходів з енергозбереження, зокрема встановлення ІТП.
Виконано
Сказано 7 квітня 2015 р.

Джерело

  • http://www.rada.cherkassy.ua/ua/newsread.php?view=9190&s=1&s1=68
  • http://www.rada.cherkasy.ua/ua/newsread.php?view=9338&s=1&s1=17
  • https://www.facebook.com/sergiy.odarych?fref=ts
  • Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ю.А. Гончаров

Результат

30 квітня 2015 року головний спеціаліст відділу сприяння ОСББ департаменту ЖКК Черкаської міської ради Юрій Кучеренко повідомив, що цьогоріч усі об’єднання багатоквартирних будинків Черкас можуть отримати 50-відсоткове співфінансування з міського бюджету на здійснення енергозберігаючих заходів (утеплення стін, заміна вікон та дверей, встановлення ІТП, приладів обліку ресурсів, модернізацію внутрішньо будинкових мереж та систем, улаштування енергоощадного освітлення для місць загального користування тощо), а також на капітальний ремонт або заміну ліфтів та ремонт покрівель у своїх багатоповерхівках.

15 липня Сергій Одарич ініціював виділення коштів від перевиконання бюджету в місті на програму підтримку ОСББ у розмірі 1 млн грн.

У 2015 році 5 черкаських ОСББ вперше скористались можливістю відшкодування відсотків згідно умов програми, на це їм було виділено з міського бюджету 35,0 тис. грн. Кошти виділяються на впровадження енерго зберігаючих заходів (утеплення стін, заміна вікон та дверей, встановлення індивідуальних теплових пунктів, приладів обліку ресурсів, модернізація внутрішньобудинкових мереж та систем, улаштування електроощадного освітлення місць загального користування. Впродовж 2015 року цим пунктом Програми скористались 40 ОСББ, отримавши з міського бюджету суму коштів понад 3,0 млн. грн., виконавши при цьому обсяг робіт з капітального ремонту за загальну суму понад б,0 млн. грн.