Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Головко запевнив, що реорганізує роботу ОДА

8 квітня 2015 року голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Головко запевнив, що реорганізує роботу ОДА. Зокрема, він додав, що в адміністрації відбудеться скорочення працівників та об'єднання деяких управлінь ( відео 0:16 - 0:27).
Виконано
Сказано 8 квітня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=8wDmvnLU5V0
  • Керівник апарату ОДА М.Білокінь
  • http://poltava.to/news/34123/
  • Лист керівника апарату Полтавської ОДА М.Білоконя №39/01-70 від 04.02.2016

Результат

Відповідно до листа Полтавської ОДА від 16 червня 2015 року, розпорядженням голови ОДА від 27 квітня 2015 року №200 "Про внесення змін до структури апарату облдержадміністрації" затверджено перелік посад структурних підрозділів апарату ОДА та їх гранична чисельність. Кількість посад працівників в апараті зменшилась до 93 чоловік (проти 101 людини станом на 23.02.2015 року). Разом з тим, в даний час триває процес реформування структурних підрозділів. Проводяться процедури щодо ліквідації, створення відповідних структурних підрозділів, працівників попереджено про зміну умови праці та можливе звільнення.

25 червня відбулася прес-конференція керівника апарату Полтавської облдержадміністрації Миколи Білоконя. На зустрічі з журналістами, він повідомив, що в ОДА триває конкурсний набір на посади головних та провідних спеціалістів, заступників директорів департаментів та директорів департаментів. Такий набыр пов'язаний з рішенням голови ОДА про нову структуру органу. У зв’язку з цим, в облдержадміністрації відбулося скорочення працівників на 20% від чисельності Полтавської ОДА. Процедура скорочення вимагає дотримання законодавства — працівникам потрібно повідомити про скорочення за 2 місяці. Зараз процес у деяких структурних підрозділах ще триває, але вже оголошено конкурсний відбір.

4 лютого 2016 року керівник апарату Полтавської ОДА М.Білокінь повідомив, що розпорядженням голови облдержадміністрацїї від 14.04.2015 року №178 „Про упорядкування структури облдержадміністрацїі (із змінами) було проведено скорочення та встановлена гранична чисельність обласної державної адміністрації - 563 одиниці. Даним розпорядженням реорганізовувалися Депаpтамент з питань нафтогазового комплексу, промисловості, екології та природинх ресурсів в Департамент екологїї та природних ресурсів, Відділ у справах сім'ї та молоді в Управління у справах сім' ї, молоді та спорту шляхом приєднання Управління з питань фізичної культури і спорту адміністрації до Відділу у справах сім'ї та молоді, Департамент інфраструктури та туризму - в Управління інфраструктури та туризму, Департамент житлово-комунального господарства - в Управління житлово-комунального господарства Полтавської обласної державної адміністрації.