Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Вінник запевнив, що Комітет з питань нацбезпеки зробить все, щоб ганебні випадки неправомірного присвоєння статусу учасника АТО не повторювались

19 березня 2015 року народний депутат України Іван Вінник запевнив, що Комітет з питань національної безпеки і оборони, на рівні парламентського контролю, буде робити все, щоб ганебні випадки неправомірного присвоєння статусу учасника АТО не повторювались (відео:09:33).
Не виконано
Сказано 19 березня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=tRcThwbgN94
  • http://112.ua/interview/lehkyi-pynok-pod-zad-rukovodyteliam-nekotorikh-vedomstv-uzhe-nazrel-226806.html
  • http://www.pravda.com.ua/news/2015/06/6/7070427/
  • http://www.unian.ua/politics/1032479-prokuror-donechchini-otrimav-status-uchasnika-ato.html
  • http://nkontrol.org.ua/dobrodomov-te-yak-nadayut-status-uchasnikiv-ato-vrazhaeh-nespravedlivistyu/
  • Запит ІА
  • Запит ІА

Результат

15 січня 2015 року голова Київської спілки учасників бойових дій в АТО

Андрій Мамалига повідомив про факти неправомірного присвоєння стутусу учасника бойових дій АТО прокурорам Донецької обласної прокуратури, підробки даного статусу.

6 травня 2015 року народний депутат України Семен Семенченко повідомив про створення при Комітеті з питань національної безпеки і оборони України Комісії з моніторингу правомірності видачі посвідчень учасника бойових дій та початок її роботи спыльно з Комітетом з питань запобігання і протидії корупції.

6 червня 2015 року Міністерством оборони України запропоновано вдосконалити законодавство щодо порядку отримання статусу учасника бойових дій. Начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко зазначив, що

є випадки, коли цей статус отримують військовослужбовці, які всього кілька днів перебували в АТО, а ті, хто на передовій воює упродовж півроку або року, мають на це право лише після демобілізації.

25 серпня 2015 року Дмитро Добродомов повідомив, що звання учасників бойових дій без проблем у короткий термін (від 4 до 20 днів) отримують чиновники, представники влади. Натомість реальні бійці місяцями не можуть добитися обіцяних державою пільг. Багато воїнів залишилися без гарантованого державою соціального захисту, а оформлення статусу учасника бойових дій залишається великою проблемою. Депутат зазначив, що високопосодовці, представники уряду отримують звання учасника бойових дій. Зокрема, значного резонансу набула справа екс-заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Дмитра Ісаєнка, якого депутати змусили написати заяву про відмову в отриманні статуса учасника АТО. Дмитро Добродомов досліджує випадки надання статусу учасника АТО не за участь у бойових діях, а за посаду, навіть уклав цілий рейтинг таких "бійців". Серед них кілька представників Адміністрації Президента, податківці, представники обласних автодоріг, прокурори. Перелік поповнюється щотижня.

1 жовтня 2015 року редакція ІА "Слово і Діло" направила запит для доступу до публічної інформації по зазначеному питанню. 30 жовтня 2015 року редакція ІА "Слово і Діло" повторно направила запит для доступу до публічної інформації по зазначеному питанню.

На жоден із запитів народний депутат України Іван Вінник не надав відповідь про виконання обіцянки, тому їй присвоєно статус "Не виконано".

Якщо ви володієте інформацією щодо виконання зазначеної обіцянки, просимо направити її на електронну пошту ІА "Слово і діло" [email protected]