Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова політичної партії "Соціал - демократична партія"

Каплін пообіцяв зробити "Антикорупційну революцію" у парламенті

27 березня 2015 року народний депутат України Сергій Каплін пообіцяв разом з молодими депутатами зробити в парламенті "Антикорупційну революцію", якщо не буде винесено на голосування та підтримано Верховною Радою проект постанови про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо перевірки поширених Головою Державної фінансової інспекції України Гордієнком М.Г. фактів корупційної діяльності в Кабінеті Міністрів України, державних органах та підприємствах.
Не виконано
Сказано 27 березня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=J0KB89eWsV4
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=54513
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=54557
  • http://www.segodnya.ua/politics/pnews/dlya-sohraneniya-koalicii-rada-sozdast-rabochuyu-gruppu-vmesto-vsk-606678.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=d1FPspBpX5U
  • http://www.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=157330

Результат

23 березня 2015 року народний депутат України Сергій Каплін подав до Верховної Ради "Проект Постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів, оприлюднених Головою Державної фінансової інспекції України Гордієнком М. щодо блокування розкриття корупційних схем та фактів корупції з боку Прем'єр-міністра України Яценюка А.П. та членів Кабінету Міністрів України" № 2452.

27 березня 2015 року народні депутати Левченко Ю.В., Войціцька В.М., Добродомов Д.Є., Антонищак А.Ф., Крулько І.І., Шкрум А.І., Сотник О.С., Луценко І.В. подали до Верховної Ради "Проект Постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки поширених Головою Державної фінансової інспекції України Гордієнком М.Г. фактів корупційної діяльності в Кабінеті Міністрів України, державних органах та підприємствах, діяльності ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укртранснафта"" № 2479. 27 березня 2015 року народний депутат України Сергій Каплін заявив, що готовий відкликати свій проект постанову, що б пришвидшити процес розгляду цього питання.

9 квітня 2015 року радою коаліції було прийнято рішення про створення робочої групи щодо розслідування корупції в Кабінеті міністрів України, яку сформують з двох комітетів Верховної ради, з питань протидії корупції та з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, замість створення Тимчасової слідчої комісії.

5 червня 2015 року Борислав Береза озвучив проміжний звіт Робочої групи по виявленню корупції в Кабміні, а також запропонував парламенту підтримати "Проект Закону про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України" № 1098 та створити Тимчасову слідчу комісію на базі існуючої Робочої групи (відео:00:36,05:59,06:35).

Проект постанови про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо перевірки поширених Головою Державної фінансової інспекції України Гордієнком М.Г. фактів корупційної діяльності в Кабінеті Міністрів України, державних органах та підприємствах проголосований так і не був.

Варто додати, що ми неодноразово зверталися до Сергія Капліна з проханням повідомити як він реалізує власну обіцянку, однак відповіді так і не було. Враховуючи ці факти, обіцянка отримує статус "не виконано".