Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Райнін запевнив, що в Харківській області буде продовжена практика побудови модульних містечок для внутрішніх переміщених осіб

26 лютого 2015 року голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін запевнив, що в Харківській області буде продовжена практика побудови модульних містечок для внутрішньо переміщених осіб.
Виконано
Сказано 26 лютого 2015 р.

Джерело

  • http://dozor.kharkov.ua/file/raynin/interview/1159239.html
  • http://kharkivoda.gov.ua/uk/news/view/id/25811
  • Лист начальника управління Д.Ястрєбова
  • http://news.liga.net/interview/politics/6043834-igor_raynin_kurchenko_kak_figury_bolshe_net.htm
  • Лист т.в.п. заступника голови облдержадміністрації В. О. Глушка
  • http://dozor.kharkov.ua/themes/1001374/1164442.html
  • http://dozor.kharkov.ua/themes/1001374/1165109.html
  • http://www.president.gov.ua/documents/3692016-20449
  • http://www.mediaport.ua/kak-v-harkovskoy-oblasti-stroyat-zhilyo-dlya-pereselencev-video

Результат

Станом на 22 квітня 2015 року в Харківській області функціонує лише одне модульне містечко для тимчасових переселенців. Представники Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) заявили, що німецька сторона хотіла б продовжити співпрацю. Фахівці з Німеччини пропонують допомогти з реконструкцією житла, в якому можна було б розмістити людей, які виїхали з Луганської та Донецької областей.

Відповідно до листа Харківської ОДА від 30 квітня 2015 року, урядом Німеччини на даний час не планується надання поставок до області модульних блоків для будівництва ще одного містечка для переселенців. Головою Харківської ОДА з даного напрямку рішення не приймалися, доручення не надавалися.

22 червня Ігор Райнін запевнив, що на цю дату в Харківській області всі переселенці забезпечені житлом.

Відповідно до листа Харківської ОДА від 30 червня 2015 року, наразі тривають перемовини з Німецьким товариством міжнародного співробітництва «Deutche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» щодо реалізації в Харківській області проекту реконструкції об'єктів державної та комунальної власності зі ступенем готовності 80 % для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб. До даного проекту надано 5 об'єктів (один — м. Харків (територіальний центр Московського району) та чотири — Харківська область (Куп'янський р-н, с. Ковшарівка — 2 гуртожитки; Лозівський р-н, с. Краснопавлівка — гуртожиток; м. Лозова — недобудований житловий будинок у м-районі 4, буд.54).

23 липня 2015 року заступник голови ХОДА Юлія Світлична повідомила, що в рамках спільного проекту Європейського союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в Харківській області реалізується 5 мікропроектів для внутрішньо переміщених осіб: реконструкція приміщення дитячо-юнацької спортивної школи у Балаклійському районі (завершено). Загальна вартість - 452 417 грн, з них фінансування від ЄС/ПРООН - 362033 грн, реконструкція приміщення комунального закладу «Хорошевський геріатричний пансіонат» у Харківському районі (завершено). Загальна вартість - 859 037 грн, з них ЄС/ПРООН - 687583 грн, капітальний ремонт територіального центру в Барвінківському районі (у стадії реалізації). Загальна вартість - 994 363 грн, з них ЄС/ПРООН - 782320 грн, капітальний ремонт приміщень Комунального закладу «Червонооскільського психоневрологічний інтернат» в Ізюмському районі (у стадії реалізації). Загальна вартість - 1801895 грн, з них ЄС/ПРООН - 1397472 грн, реконструкція соціального гуртожитку у місті Балаклія на загальну суму близько 1,5 млн грн. Реалізація проекту дозволить розмістити тут більше 70 чоловік. Принципи розподілу фінансування об'єктів для переселенців: до 80% - від ПРООН і не менше 20% - від місцевих бюджетів.

14 серпня 2015 року директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович повідомив, що рамках спільного проекту з Мінрегіоном та німецької громадською організацією GIZ була запущена робота з реанімації довгобудів області для розміщення переселенців: дві 40-квартирних недобудови у Куп'янську, будинки в Лозовій та Краснопавлівці. Вони майже готові, але вимагають проведення завершительних робіт для повної готовності до заселення.

29 серпня 2016 року Президент України Петро Порошенко призначив Ігора Райніна Главою Адміністрації Президента України.

Відзначимо, що станом на 28 вересня 2016 року консультант «Українського фонду соціальних інвестицій» з соціальних питань Дмитро сиськи повідомив, що в минулому році місцева влада подали заявку на участь в проекті будівництва соціального житла. За фінансової підтримки уряду Німеччини через німецький державний банк розвитку неприбуткова організація «Український фонд соціальних інвестицій» проводила конкурс. Згыдно програми в Ізюмі, Лозовій, Краснограді, Богодухові, Золочеві, Дергачах занедбані будівлі переобладнують під соціальне житло для внутрішньо премыщених осіб, на додаток - в кожному з населених пунктів інвестують в ремонт соціальної інфраструктури (2 дитсадки, 4 школи, 1 інтернатний заклад). Загальна вартість проекту по регіону - 65 мільйонів гривень. Терміни реалізації - 2015-2018 роки.