Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко пообіцяв зберегти унікальну археологічну знахідку на Поштовій площі

2 березня 2015 року мер Києва Віталій Кличко заявив, що унікальну знахідку археологів, які на глибині 7 метрів знайшли частину вулиці середньовічного Києва, буде збережено. Міська влада планує знайти оптимальне проектне рішення, щоб зберегти залишки історичного міста в структурі громадського простору центру, який будується.
Виконано
Сказано 2 березня 2015 р.

Джерело

  • http://kiev.klichko.org/news/?id=818
  • https://www.unian.net/society/10087838-na-pochtovoy-ploshchadi-v-kieve-hotyat-sozdat-muzey-video.html
  • https://kyivcity.gov.ua/news/vitaliy_klichko_muzey_na_poshtoviy_bude_odnoznachno_i_zaraz_pitannya_yak_yogo_zrobiti_ta_yak_ubezpechiti_i_vsyu_konstruktsiyu_i_podalshu_robotu_arkheologiv.html
  • https://kyivcity.gov.ua/news/valentin_mondrivskiy_poshtova_ploscha_stala_natsionalnoyu_pamyatkoyu_dali__stvorennya_muzeyu/

Результат

За час каденції Віталію Кличку вдалося зберегти унікальну археологічну знахідку на Поштовій площі, тому обіцянка отримує статус - виконано. Нагадаємо перебіг подій:

19 квітня 2018 року на засіданні Київради 97 депутатів з 99 зареєстрованих в залі підтримали в першому читанні (тобто прийняти за основу) проект рішення «Про забезпечення збереження пам'ятки археології місцевого значення та розміщення музею на ділянці прибережного міського кварталу Середньовічний Київ XI- XIX в. на Поштовій площі в столиці ». Крім того, Київрада планує доручити міській держадміністрації ініціювати розірвання договору на оренду землі з забудовником Поштовій площі з метою створення там виключно музейного об'єкта без торгово-розважального центру.

11 жовтня 2018 року Віталій Кличко заявив, що Музей на Поштовій буде однозначно.

22 травня 2019 року на засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято рішення про надання статусу пам’ятки національного значення «Ділянці прибережного міського кварталу Середньовічного Києва» на Поштовій площі за категоріями археології та історії. Проте місто продовжить опікуватись створенням там підземного музею.