Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Ткаченко запевнив, що хворі, які отримують послуги у «Фрезеніусі», будуть забезпеченні фінансуванням на 100%

16 березня 2015 року голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко запевнив, що хворі, які отримують послуги у медичному центрі «Фрезеніус Медикал Кер Україна», будуть забезпечені фінансуванням на 100%. (відео 10:30-10:50).
Не виконано
Сказано 16 березня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=N9Py84OwtOQ
  • Лист заступника директора О.Найдана
  • http://ck-oda.gov.ua/yurij-tkachenko-moz-maje-nareshti-pochuty-lyudej-iz-hvorymy-nyrkamy/
  • https://www.youtube.com/watch?v=EAQK6v910jE
  • https://www.youtube.com/watch?t=7&v=Nq7pBibmy0I
  • http://www.zdrav.ck.ua/uk/content/sytuaciya-shchodo-zabezpechennya-nyrochnykiv-gemodializom
  • http://www.kray.ck.ua/zdorovja/item/14356-hto-zaplatit-frezeniusu-za-patsientiv-cherkas?#.VyG_pjCLTcc
  • http://oblradack.gov.ua/zmi-pro-oblasnu-radu/3195-deputati-oblradi-vnesli-zmni-do-byudzhetu-na-cey-rk.html
  • http://dzvin.org/holovnyj-medyk-cherkas-chomu-revut-voly-yak-yasla-povni/

Результат

На початку березня 2015 року депутати Черкаської обласної ради внесли зміни до бюджету на поточний рік, відповідно до яких на лікування хворих на хронічну хворобу нирок, що проходять процедуру гемодіалізу, буде виділено понад 11 млн грн. З цієї суми понад 8 млн грн піде власне на лікування. Решта — на погашення заборгованості за медичні послуги, надані хворим торік.

Відповідно до листа Черкаської ОДА від 12 червня 2015 року, на виконання обласної програми «Надання медичної допомоги хворим нефрологічного профілю на 2014-2017 роки» у 2015 році обласна рада виділила 8 млн грн.

Під час особистого прийому громадян 15 липня 2015 року голова Черкаської ОДА відзначив проблеми, з якими зіштовхнулися хворі на ниркову недостатність. Вони вкотре нарікали на недостатнє фінансування життєво необхідної процедури. Мовляв, насьогодні «Фрезеніус» отримав менше мільйона гривень.

8 вересня 2015 року Сергій Одарич повідомив, що фінансування лікування хворих на ниркову недостатність відбуватиметься з обласного бюджету. Державні гривні йтимуть виключно в державні медзаклади, відповідно «Фрезеніус» не отримає з державної скарбниці жодної копійки. Міський голова сподівається, що у програму вдасться внести зміни і передбачити фінансування послуги, а не закладів.

12 квітня 2016 року заступник начальника управління охорони здоров’я Черкаської ОДА Олег Найдан повідомив, що цього року обласна рада виділила місцевим бюджетам майже 19 млн грн на компенсацію оплати послуг гемодіалізу у «Фрезеніусі». Це становить понад 70% вартості запланованої медичної допомоги. За його словами, з наступного року фінансування уже буде на 100%. Додамо, що з 252 черкащан, які нині отримують лікування методом гемодіалізу, 86 — пацієнти цього приватного німецького медичного центру. Проблеми з фінансуванням послуг, які він надає, виникають з року в рік, оскільки їх вартість для населення досить висока. Торік обласна влада передбачила субвенцію для районів на ці потреби. Вона забезпечила 38% витрат на лікування хворих на ниркову недостатність.

19 квітня на сесії Черкаської міськради пацієнти «Фрезеніусу» знову прийшли вимагати фінансування їхнього лікування міською владою.