Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Семенченко запевнив, що ситуація в Логвиново буде розглядатися на засіданні Комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони

13 лютого 2015 року народний депутат України Семен Семенченко запевнив, що ситуація в Логвиново буде розглядатися на засіданні комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони. Як повідомив депутат, інформація прес центру АТО та Генштабу стосовно "контролю над Логвиново" - не відповідає дійсності.
Виконано
Сказано 13 лютого 2015 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/dostali.hvatit/posts/901277999906975
  • http://www.hromadske.tv/politics/na-zasidannya-komitetu-z-pitan-natsbezpeki-viklika/
  • https://www.facebook.com/butusov.yuriy/posts/934632636577033
  • https://www.facebook.com/dostali.hvatit/posts/907257435975698

Результат

19 лютого 2015 року народний депутат України Андрій Тетерук повідомив, що на засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, яке відбудеться 23 лютого 2015 року, викликано начальника Генерального штабу ЗСУ Віктора Муженка. За словами депутата до засідання Комітет накопичуватиме масив даних стосовно ситуації, яка виникла в Дебальцевому, щоб на час засідання знати, які питання необхідно поставити та визначити причину.

На засідання Комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони 23 лютого начальник Генштабу Муженко не з'явився. Замість нього на засідання Комітету прибув командувач сектором "С" полковник Таран. Він назвав операцію на Дебальцевському плацдармі "поліцейської", планування якої не відповідало реальній обстановці. Про існуючі загрози командування сектором "С" повідомляло наверх кожен день - в тому числі командувачу АТО та начальнику Генштабу. Таран визнав, що захоплення противником Логвиново унеможливлювало тривале утримання Дебальцевського плацдарму. Противник перехопив комунікації. Про необхідність захистити Логвиново і контратакувати Таран доповідав щодня. Але, жодна з наших бригад контратаку не здійснила. Великомасштабних спроб відбити Логвиново так і не послідувало. Депутати створили групу, яка з'ясує всі обставини подій в Дебальцево. За результатами роботи групи будуть зроблені кадрові висновки.