Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко заявив, що за півроку у Києві буде впроваджено технології Smart City

3 лютого 2015 року мер Києва Віталій Кличко заявив, що столична влада працює над впровадженням у Києві технології Smart City, одним з перших напрямків якої стане електронний бюджет. Мер зауважив, що через три місяці розпочнеться тестова робота електронного бюджету, а вже за півроку система почне працювати на повну потужність.
Архів
Сказано 3 лютого 2015 р.

Джерело

  • https://kievcity.gov.ua/news/20767.html
  • http://kiev.klichko.org/news/?id=838
  • http://kiev.klichko.org/news/?id=872
  • https://www.youtube.com/watch?v=z8yCupjCmb8
  • http://kiev.klichko.org/news/?id=1001
  • https://kievcity.gov.ua/news/24517.html
  • https://www.facebook.com/kievcity.gov.ua

Результат

11 березня 2015 року, на міжнародній виставці нерухомості MIPIM-2015 у Каннах Кличко заявив, що сьогодні Київ №1 в Україні у сфері електронного урядування, є напрацювання в реформах онлайн-бюджету і електронних тендерів. 20 березня Кличко підкреслив, що сьогодні столична влада активно працює над впровадженням у Києві проекту “Smart City”. Він також розповів, що підписав розпорядження про утворення робочої групи з розробки проекту «Smart City», яка, зокрема, здійснюватиме аналіз основних проблем законодавства у сфері електронного урядування та надаватиме пропозиції Київському голові щодо способів їх усунення та вдосконалення законодавства у цій сфері.

12 травня Кличко запевнив, що наступного тижня в Києві буде презентовано систему електронного бюджету Smart City (відео 3:50 - 4:09).

19 травня Кличко анонсував презентацію програми прозорого он-лайн бюджету за системою електронного управління SmartCity на кінець місяця.

1 червня Кличко зазначив, що у столиці у тестовому режимі почала працювати система СмартСіті, яка надасть киянам можливість контролювати усі процеси, пов’язані з бюджетом.

5 червня 2015 року Віталій Кличко презентував електронний бюджет столиці, який грунтується на основі технологій Smart City. Проект «відкритого бюджету» – перший етап реалізації в столиці системи Smart City.

Відповідна обіцянка вже зафіксована в базі Слово і Діло.