Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Мельник пообіцяв стимулювати будівництво сміттєпереробних заводів

На позачергових парламентських виборах 2014 року кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 187 Сергій Мельник у своїй передвиборній програмі пообіцяв стимулювати будівництво сміттєпереробних заводів.
Не виконано
Сказано 12 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=7257
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=7257
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=18161&SKL=9
  • Лист від Сергія Мельника

Результат

У вересні 2018 року Сергій Мельник повідомив, що у Верховній Раді України за ініціативи та участі профільних комітетів, в тому числі і за участі Бюджетного Комітету, членом якого є Сергій Мельник, зареєстровані ще 2015 року проекти Законів України "Про внесення змін до деяких законів України щодо поводження з побутовими відходами та стимулювання їх використання як альтернативного джерела енергії", та "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо спрямування деяких видів екологічного податку на поводження з побутовими відходами)". Прийняття законопроектів дозволить вирішить проблему подальшого накопичення обсягів побутових відходів, а також виробити додаткові обсяги електричної та теплової енергії за рахунок утилізації таких відходів. Введення оплати за послуги з перероблення побутових відходів надасть змогу залучити кошти приватних інвесторів з метою впровадження екологічних інноваційних технологій поводження з відходами. Наразі продовжується подальше доопрацювання законопроектів з врахуванням висновків експертів.

Однак, Сергій Мельник не значиться серед авторів цих ініціатив.До того ж, законопроект "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо спрямування деяких видів екологічного податку на поводження з побутовими відходами)" (3200-1) був знятий з розгляду ще у січні 2016 року..

Крім того, у ВРУ зареєстровано законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо використання побутових відходів як альтернативного джерела енергії" (2260а). Ключовим положенням якого є віднесення побутових відходів до переліку альтернативних джерел енергії та поширення "зеленого" тарифу на електроенергію, вироблену з побутових відходів. Даний законопроект також було знято з розгляду у жовтні 2017 року.

Обіцянка отримує статус "Не виконано".