Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Путілов заявив, що найближчим часом буде розроблено спрощений механізм оренди землі

27 січня 2015 року голова Херсонської ОДА Андрій Путілов заявив, що найближчим часом буде розроблено механізм, за яким у людей з'явиться можливість оформляти оренду землі за спрощеною схемою.
Виконано
Сказано 27 січня 2015 р.

Джерело

  • http://www.khoda.gov.ua/news/andrejj-putilov-rassmotrel-problemnye-voprosy-jitelejj-hersonshhiny1
  • http://spalitra.com.ua/derzhzemagentstvo-zatverdilo-plan-za/
  • http://www.khoda.gov.ua/ua/news/na-hersonshhine-usilena-rabota-po-voprosam-regulirovaniya-zemelnyh-otnoshenijj
  • http://www.khoda.gov.ua/ua/news/zemli-na-hersonshhine-razdavatsya-ne-budut-andrejj-putilov
  • http://uz.ligazakon.ua/ua/magazine_article/EA007978
  • http://www.president.gov.ua/documents/7122015-19667

Результат

Станом на 3 березня 2015 року Держземагентство затвердило план заходів з виконання Програми діяльності Уряду та Коаліційної угоди у сфері земельних відносин. Заходи спрямовані на створення сприятливого для інвестицій середовища, удосконалення орендних відносин та ефективного розпорядження землями державної та комунальної форми власності.

7 квітня 2015 року набула чинності більшість положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)" від 12 лютого 2015 року. Із квітня 2015 року укладення договорів оренди землі здійснюватиметься по-новому.

Учасникам земельно-орендних правовідносин варто приділити особливу увагу викладеній у новій редакції ст. 15 Закону "Про оренду землі", якою врегульовані умови договору оренди землі.

Відтепер істотних умов договору оренди землі лише 3 (було 11):

– об'єкт оренди (кадастровий номер, місце розташування та розмір земельної ділянки);

– строк дії договору оренди;

– орендна плата із зазначенням її розміру, індексації, способу та умов розрахунків, строків, порядку її внесення і перегляду та відповідальності за її несплату.

23 квітня 2015 року за повідомленням Херсонської ОДА, з метою всебічного розгляду питань з регулювання земельних відносин, зокрема клопотань юридичних, фізичних осіб про передачу у користування, власність земельних ділянок, визначення умов оренди земельних ділянок створено робочу групу. До робочої групи увійшли представники Головного управління Держземагентства у Херсонській області, обласної державної адміністрації, управління містобудування та архітектури обласної державної адміністрації, Департаменту екології та природних ресурсів, Головного управління ДФС у Херсонській області, реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області.

18 грудня 2015 року Андрій Путілов був звільнений з посади голови Херсонської обласної державної адміністрації.