Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Батьківщина"
  • Перший заступник голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

Немиря запевнив, що «Батьківщина» робитиме все можливе для звільнення Надії Савченко

20 січня 2015 року народний депутат України, голова комітету ВРУ з питань прав людини Григорій Немиря заявив, що партія «Батьківщина» та Верховна Рада докладуть усіх зусиль для звільнення народного депутата та члена Постійної делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Надії Савченко.
Виконано
Сказано 20 січня 2015 р.

Джерело

  • http://batkivshchyna.com.ua/news/21449.html
  • http://www.slovoidilo.ua/2016/05/25/novyna/suspilstvo/nadiya-savchenko-pryletila-do-boryspolya
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc2_5_1_J?ses=10009&num_s=2&num=&date1=&date2=&name_zp=%F1%E0%E2%F7%E5%ED%EA%EE&av_nd=&prof_kom=0&is_gol_kom=0&dep_fr=2617&stan_zp=0&date3=&is_zakon=0&n_act=&gneu_decision_present=&sub_zak=0&type_doc=0&type_zp=0&vid_zp=0&edition_zp=0&is_urgent=0&ur_rubr=0&sort=0&out_type=&id=&page=1

Результат

25 травня 2016 року у Ростові-на-Дону відбувся обмін української льотчиці Надії Савченко на російських ГРУшників Євгена Єрофеєва та Олександра Александрова. Після цього її було доправлено в Україну.

Зазначимо, що протягом двох років народні депутати від фракції партії «Батьківщина» подали низку законодавчих актів, — переважна більшість з них згодом була ухвалена Верховної Радою (6 з 8), — що були покликані надати Надії Савченко необхідний правовий захист на міжнародному рівні, а також забезпечити її повернення в Україну.