Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Головко заявив, що проконтролює хід виконання проекту реконструкції автошляху Київ—Харків—Довжанський

17 січня 2015 року під час робочої поїздки до Хоролу голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко заявив, що буде контролювати хід виконання проекту реконструкції автошляху Київ-Харків-Довжанський, ремонт якого має відновитися навесні.
Архів
Сказано 17 січня 2015 р.

Джерело

  • http://www.adm-pl.gov.ua/
  • http://www.adm-pl.gov.ua/news/u-poltavskiy-oblasti-trivayut-roboti-z-likvidaciyi-yamkovosti-na-avtomobilnih-dorogah-zagalnogo
  • Лист Директора Департаменту А.Бабака
  • http://www.adm-pl.gov.ua/news/rekonstrukciya-dilyanki-lubni-poltava-avtomobilnoyi-dorogi-kiyiv-harkiv-dovzhanskiy-na-zaversha
  • http://tyzhden.ua/Economics/151214
  • Лист в.о. начальника Управління інфраструктури та туризму Полтавської ОДА Л.Оніщука №01-34/32/1936 від 22.12.2016 р.

Результат

Відповідно до листа Полтавської ОДА від 7 травня 2015 року, роботи з капітального ремонту автодороги Київ–Харків–Довжанський на ділянці від межі з Київською областю до Лубен були розпочаті у 2010 році. На сьогоднішній день роботи знаходяться у стадії завершення. Оскільки реконструкція на автомобільній дорозі Київ–Харків–Довжанський проводиться за рахунок коштів Світового банку, функції контролю за ходом її проведення покладено на інженерну службу Світового банку, який взаємодіє з проектною організацією ДП «Укрдорінвест» та Державним агентством автомобільних доріг України (Укравтодором).

На рівні обласної державної адміністрації проводяться робочі зустрічі з регіональним керівництвом компанії “Todini Costruzioni Generali S.p.A” та керівництвом Державного підприємства «Укрдорінвест».

7 липня 2015 року головний інженер ДП «Українські дорожні інвестиції» Сергій Кожарін повідомив, що Капітальний ремонт і реконструкцію автомобільної дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський на ділянці Лубни-Полтава планують завершити до кінця 2015 року.

Станом на 14 листопада 2015 року, Україна розпочала і відновила кілька досить масштабних проектів співпраці зі Світовим банком, Європейським банком реконструкції та розвитку, Європейським інвестиційним банком. Так, капітальний ремонт і реконструкцію автошляху М-03 Київ-Харків-Довжанський на ділянці Лубни - Полтава планується завершити до кінця 2016 року завдяки фінансуванню Світового банку.

22 грудня 2016 року в.о. начальника Управління інфраструктури та туризму Полтавської ОДА Л.Оніщук повідомив, що роботи з реконструкції та капітального ремонту автомобільної дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський на ділянці Лубни-Полтава виконувались компанією “Todini Construzioni Generali S.p.A” за контрактом між Державним агентством автомобільних доріг України (Укравтодор) та здійснювались в рамках реалізації спільного проекту України та Міжнародного банку реконструкції та розвитку “Другий проект покращення автомобільних доріг та безпеки руху”. З 23 серпня 2016 року, контракт між “Укравтодором” та компанією “Todini Construzioni Generali S.p.A” офіційно припинено. На даний час “Укравтодор” проводиться експертна оцінка виконаних робіт та буде об’явлений новий тендер на завершення робіт. Роботи планується завершити у 2017 році. Контроль за ходом виконання робіт з реконструкції та капітального ремонту автомобільної дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський на ділянці Лубни-Полтава належить до компетенції Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор).

ВИСНОВОК: контроль за ходом виконання робіт з реконструкції та капітального ремонту автомобільної дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський на ділянці Лубни-Полтава належить до компетенції Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор).