Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член комітету з питань антикорупційної політики

Сюмар заявила, що відповідальність ЗМІ за антидержавну політику буде підвищена на законодавчому рівні

15 січня 2015 року народний депутат України Вікторія Сюмар заявила, що відповідальність ЗМІ за антидержавну політику буде підвищена на законодавчому рівні. За її словами, ЗМІ мають відповідати за спроби зробити героями культури україноненависників і символи країни-окупанта, розміщуючи їх в прайм року чи взагалі в ефір.
Виконано
Сказано 15 січня 2015 р.

Джерело

  • http://nfront.org.ua/usi-novini/1167-natsrada-z-pitan-teleradiomovlennya-ogolosila-interu-poperedzhennya-i-provede-perevirku-kanalu-viktoriya-syumar
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=53756
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=53673
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=56877
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=9378
  • Пояснювальна записка

Результат

29 березня 2016 року Верховна Рада прийняла проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про кінематографію» (щодо фільмів держави-агресора)» №3359, одним з ініціаторів якого виступила Вікторія Сюмар. Метою законопроекту є вдосконалення правового механізму захисту національної безпеки України в інформаційній сфері шляхом обмеження в країні будь-яких форм пропаганди, що використовуються державою-окупантом.

Необхідно зазначити, що парламентарій неодноразово вносила до Верховної Ради законопроекти (№1824,1889), метою яких було розширення повноважень Національної ради в питанні застосування санкцій до ліцензіатів за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення, зокрема за антиукраїнську пропаганду. Обидва законопроекти було відхилено та знято з розгляду Верховною Радою України.

1 листопада 2016 року Верховна Рада прийняла проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо удосконалення процедури застосування санкцій Національною Радою)»

№4815. Відповідно до пояснювальної записки, законопроектом пропонується створення чіткої процедури визначення розміру штрафних санкцій та їх застосування Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення за заклики ЗМІ до насильницької зміни конституційного ладу країни, розв'язування війни. Вікторія Сюмар підтримала вказаний законопроект.