Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Семенченко заявив, що ініціюватиме створення Слідчої комісії, яка розслідуватиме військові події у зоні АТО

Депутат від «Об’єднання «Самопоміч» перший заступник голови Комітету з питань національної безпеки і оборони ВР України Семен Семенченко 8 грудня 2014 року заявив, що ініціюватиме створення Слідчої комісії, яка розслідуватиме військові події у зоні АТО.
Виконано
Сказано 8 грудня 2014 р.

Джерело

  • http://www.unn.com.ua/uk/news/1414906-s-semenchenko-povidomiv-scho-nardepi-initsiyuvatimut-stvorennya-sk-schodo-podiy-u-ato
  • http://112.ua/obshchestvo/v-rade-sozdana-komissiya-po-rassledovaniyu-situaciy-vokrug-ilovayska-debalcevo-i-doneckogo-aeroporta-nardep-205161.html
  • http://samopomich.ua/uk-rozsliduvannya-prychyn-znachnyh-vtrat-pid-debaltsevym-halmuje-henshtab-pastuh/
  • http://112.ua/ato/minoborony-rasskazhet-o-sobytiyah-v-ilovayske-dap-i-debalcevo-posle-okonchaniya-voyny-fedichev-261366.html
  • http://112.ua/ato/muzhenko-90-informacii-poluchennoy-genshtabom-vo-vremya-boev-za-ilovaysk-okazalos-lozhnoy-261762.html
  • http://112.ua/ato/samopomich-predlagaet-vosstanovit-rabotu-vsk-rady-po-ilovaysku-263088.html
  • http://www.pravda.com.ua/news/2015/10/15/7084903/

Результат

16 березня 2015 року народний депутат України Олег Осуховський повідомив, що Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони створив Комісію, яка розглядає питання Дебальцеве, Іловайського "котла" та донецького аеропорту. За словами депутата, Комісія розглядає причини і наслідки цих трагедій, за результатами виннуватці повинні понести заслужене покарання.

3 липня 2015 року депутати фракції “Самопоміч”, що працюють у Комітеті з питань нацбезпеки та оборони Семен Семенченко та Тарас Пастух повідомили, що діяльність Робочої групи з вивчення причин трагедії у Дебальцевому саботовано, а винних у значних людських втратах та здачі техніки - до нині не встановлено. За словами Тараса Пастуха, робоча група у повному складі не змогла жодного разу зустрітися з начальником Генштабу Віктором Муженком і так і не отримала від Генштабу матеріалів для належного розслідування справи. Через це вже давно порушено всі терміни, відведені профільним комітетом для звіту. Семенченко, своєю чергою, зауважив, що ситуація, коли впродовж чотирьох місяців Комітет не може встановити причини загибелі українських воїнів і здачі наших територій, є загрозою для національної безпеки України. Парламентарі також наголосили на тому, що розслідування інших військових трагедій, таких як Іловайський котел, ДАП, та катастрофа Іл-76, не відбувається належним чином.

29 вересня 2015 року директор департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України Валентин Федичев заявив, що Міністерство оборони розповість про події в Іловайську, донецькому аеропорту та Дебальцевому після закінчення війни.

30 вересня 2015 року начальник Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко в інтерв'ю The Independent заявив, що 90% інформації, отриманої Генштабом в ході битви за Іловайськ, виявилося недостовірною. Така ситуація, за його словами, склалася через невдачі української розвідки при розпізнаванні дезінформації РФ.

6 жовтня 2015 року народний депутат України, перший комбат "Донбасу" Семен Семенченко повідомив, що фракція "Самопоміч" ініціювала відновлення роботи ТСК парламенту по Іловайській операції.

Наголосимо, 15 жовтня 2015 року Президент України Петро Порошенко присвоїв начальнику Генштабу Віктору Муженку і міністру оборони Степану Полтораку звання генерал армії.