Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Путілов запевнив, що Херсонщина продаватиме воду в Крим за світовими цінами

Голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Путілов 12 листопада 2014 року заявив, що Херсонщина продаватиме в Крим воду за світовими цінами: мінімум 1 євро за кубометр.
Не виконано
Сказано 12 листопада 2014 р.

Джерело

  • http://censor.net.ua/news/311537/hersonschina_budet_prodavat_v_krym_vodu_po_mirovym_tsenam_minimum_1_evro_za_kubometr_glava_oga
  • http://ksza.ks.ua/news/polytics/55862-hersonskaya-oblast-smozhet-ne-tolko-chetko-kontrolirovat-podachu-vody-v-krym-no-i-prodavat-ee.html
  • http://www.pravda.com.ua/news/2015/06/23/7072173/
  • Лист першого заступника голови ОДА В. Січова
  • http://solydarnist.org/?p=37384
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=55613
  • http://www.president.gov.ua/documents/7122015-19667

Результат

3 квітня 2015 року відбулася прес-конференція народних депутатів під час якої вони заявили, що їм вдалося «протиснути» 50 млн. Грн. з державного бюджету на будівництво спеціальної засувки в Північно-Кримському каналі, по якому вода з Херсонської області надходить на територію тимчасово окупованого Криму. Андрій Гордєєв підкреслив, що забарикадований потік води тимчасовою спорудою призводить до замулення Дніпра, крім того, можна буде чітко контролювати подачу води до Криму. Відкрите і питання продажу води, від якої кошти будуть надходити і в бюджет Херсонської області.

Кабінет міністрів передбачив кошти на будівництво капітальної споруди на Північно-Кримському каналі у Херсонській області з облаштуванням вузла водообліку. Про це, серед іншого, сказано в постанові №403 від 17 червня цього року, опублікованій на сайті уряду.

Відповідно до листа Херсонської ОДА від 3 липня 2015 року, визначення вартості послуг з подачі води та укладання відповідних договорів від Північно-Кримського каналу належить до компетенції управління Північно-Кримського каналу, яке входить до сфери управління Держводагенства України. На сьогодні договори на постачання води з водокористувачами Кримського каналу не укладалися. При цьому залишається непогашеною заборгованість за 2013 рік водокористувачами Криму перед управлінням Північно-Кримського каналу в обсязі 1,7 млн. грн.

16 вересня 2015 року народний депутат Ю. Соловей повідомив, що для врегулювання питанння встановлення тарифів на продаж до Криму води, продуктів та енергоресурсів був розроблений законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей переміщення товарів на тимчасово окуповану територію» № 2100а, але 27 листопада він був відкликаний з розгляду ВРУ.

18 грудня 2015 року Андрій Путілов був звільнений з посади голови Херсонської обласної державної адміністрації.