Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кернес пообіцяв відновити пам'ятник Леніну на пл. Свободи

Харківський міський голова Геннадій Кернес 29 вересня 2014 року пообіцяв що міська влада Харкова відновить пам'ятник Леніну на пл. Свободи, який вночі був зруйнований.
Архів
Сказано 29 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.unn.com.ua/uk/news/1390314-g-kernes-poobitsyav-obovyazkovo-vidnoviti-pamyatnik-leninu-na-ploschi-svobodi
  • http://www.city.kharkov.ua/uk/news/zasidannya-sudu-schodo-nezakonnogo-demontazhu-pamyatnika-leninu-pereneseno-na-2-lyutogo-26731.html
  • http://www.city.kharkov.ua/ru/news/sud-zadovolniv-klopotannya-miskradi-u-spravi-z-nezakonnogo-znesennya-pamyatnika-leninu-26885.html
  • http://www.pravda.com.ua/articles/2015/02/17/7058843/
  • http://www.city.kharkov.ua/uk/news/sud-vidmovivsya-viznati-nezakonnim-znesennya-pamyatnika-leninu-27544.html
  • http://www.5.ua/suspilstvo/Poroshenko-pidpysav-zakony-pro-dekomunizatsiiu-80503.html

Результат

19 січня 2015 року Харківський апеляційний адміністративний суд переніс на 2 лютого засідання щодо незаконного демонтажу пам'ятника Леніну на пл. Свободи.

2 лютого 2015 року Харківський апеляційний адміністративний суд, на засіданні щодо незаконного демонтажу пам'ятника Леніну на пл. Свободи, постановив, що Харківська облдержадміністрація повинна пред'явити документи, які свідчать про те, що пам'ятник Леніну на момент знесення втратив предмет охорони. Представники ХОДА не змогли аргументувати законність і обґрунтованість видачі розпорядження головою облдержадміністрації про демонтаж пам'ятника Леніну, а також не змогли обґрунтувати залучення до зносу підрозділів облдержадміністрації. Наступне засідання відбудеться 19 лютого 2015 року.

17 лютого 2015 року в інтерв'ю "Українській правді" Геннадій Кернес повідомив, що пам'ятники Леніну у Харкові буде відновлено після опитування харків'ян.

7 квітня 2015 року Харківський апеляційний адміністративний суд відмовив міській раді у вимозі визнати незаконним розпорядження екс-голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути про знесення пам'ятника Леніну на пл. Свободи. За словами заступника директора Юридичного департаменту Харківської міської ради Костянтина Прокоп'єва, міськрада звертатиметься до Вищого адміністративного суду з касаційною скаргою на рішення апеляційного суду.

16 травня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав чотири закони про декомунізацію. Документами забороняється радянська символіка, засуджується комуністичний режим, відкриваються архіви радянських спецслужб.