Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гонтарева повідомила, що до кінця 2014 року в НБУ буде проведено масштабну реструктуризацію

Голова НБУ Валерія Гонтарева 22 липня 2014 року повідомила, що до кінця поточного року в Національному банку України буде проведено масштабну реструктуризацію. За її словами, регулятор відмовиться від дублюючих і непотрібних функцій, а правління складатиметься тільки із заступників, що відповідають за окремі напрями.
Не виконано
Сказано 22 липня 2014 р.

Джерело

  • http://economics.unian.ua/finance/942602-natsbank-do-kintsya-roku-povnistyu-zminit-svoyu-strukturu.html
  • http://ukr.segodnya.ua/economics/enews/gontareva-rasskazala-o-perestroyke-v-nacbanke-581307.html
  • http://forbes.ua/nation/1384255-pochemu-elena-shcherbakova-ushla-s-posta-glavy-monetarnogo-departamenta-nbu
  • http://www.bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=12955025&cat_id=12955022
  • Лист Національного банку України від 26 березня 2015 року
  • Лист Національного банку України від 26 березня 2015 року

Результат

Навесні 2014 року було розпочато роботу трансформацію Національного банку України. Головною метою визначено підвищення інституційної спроможності банку як регулятора. Для досягнення цієї мети визначено основні напрямки – це спрощення організаційної структури, концентрація на ключових функціях, оптимізація супроводжуючих та непрофільних функцій, централізація управління, скорочення ієрархічності, впровадження матричної структури управління, підвищення ефективності внутрішніх процесів в Національному банку України.

З грудня 2014 року було розпочато реформування організаційної структури Національного банку України. Основний напрямок змін – перехід від ієрархічної до функціонально-матричної структури управління.

В рамках впровадження нової структури з метою забезпечення відкритості та прозорості призначення на керівні посади на Офіційному інтернет-представництві Національного банку розміщена та буде постійно оновлюватися інформація про відкриті вакансії. Інформацію можна знайти у розділі Інформаційні матеріали/Персонал/Вакансії або за посиланням. Запрошуємо всіх бажаючих у разі відповідності вимогам за цими посадами надавати свої кандидатури за схемою, наведеною за адресою вище.

Згідно листа Національного банку України від 26 березня 2015 року НБУ не приймав нормативно - правових актів, які б зобов'язували банки проводити реструктуризацію кредитів в іноземній валюті.