Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко пообіцяв отримати для столиці кредиту за пільговою ставкою 0,25% річних на заміну ламп вуличного освітлення

Мер Києва Віталій Кличко 9 липня 2014 року представив "Програму першочергових кроків Київського міського голови", в якій окреслив 5 пріоритетів та першочергові заходи по кожному з них. Одним з таких кроків є отримання для столиці кредиту за пільговою ставкою 0,25% річних на заміну ламп вуличного освітлення.
Не виконано
Сказано 9 липня 2014 р.

Джерело

  • http://forbes.ua/ua/news/1374643-klichko-prezentuvav-programu-pershochergovih-krokiv-na-posadi-mera
  • Лист начальника управління інформаційного забезпечення КМДА К.Баранової
  • http://kiev.klichko.org/news/?id=1155
  • Листа керівника апарату КМДА В. Бондаренка

Результат

Відповідно до листа виконавчого органу КМДА від 5 лютого 2015 року, на сьогодні за результатами зустрічі з представниками групи Європейського інвестиційного банку, проводиться збір вихідних даних необхідних для аудиту мереж зовнішнього освітлення. На підставі висновку аудиторської групи буде вирішуватися питання інвестицій Європейського інвестиційного банку у сфері житлово-комунального господарства.

2 липня 2015 року депутати Київради проголосували за передачу в концесію електромереж вуличного освітлення КП «Київміськсвітло». Згідно з розрахунками потенційних учасників концесійного конкурсу приблизний обсяг капітальних вкладень в проект складатиме 870 млн грн: на повну заміну ртутних і натрієвих ламп на LED-освітлення - приблизно 650 млн грн, встановлення додаткових стовпів освітлення та прокладення електромереж близько 120 млн грн та на виконання усіх монтажних робіт — 100 млн грн.

Відповідно до листа виконавчого органу КМДА від 4 грудня 2015 року, КП «Київміськсвітло» не отримувало та не залучало ніяких кредитів на роботи із заміни ламп вуличного освітлення на енергоефективні.