Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко пообіцяв підтримати залучення коштів для покращення якості питної води

Кандидат на пост міського голови Києва Віталій Кличко пообіцяв підтримати залучення коштів комерційних банків, приватних структур, кредитів та грантів міжнародних фінансових установ для покращення якості питної води.
Виконано
Сказано 30 квітня 2014 р.

Джерело

  • http://kiev.klichko.org/program/
  • Лист начальника управління інформаційного забезпечення КМДА К.Баранової
  • http://jkg-portal.com.ua/ua/publication/one/jakst-vodoprovdnoji-vodi-pokrashhujut-obcjankami-40463
  • http://kiev.klichko.org/news/?id=1065
  • Лист КМДА ві 21 червня 2019 року
  • Лист КМДА ві 21 червня 2019 року
  • Лист КМДА від 10 березня 2021 року

Результат

10 березня 2021 року в КМДА нам повідомили, що з 2016 року Київводоканалом залучено кредитні кошти від Світового банку в сумі 280 млн грн, які спрямовано на фінансування реконструкції таких об’єктів водопостачання:

1.«Реконструкція насосної водопровідної станції третього підйому Деснянської водопровідної станції з впровадженням енергозберігаючого обладнання та частотного регулювання, реконструкції енергогосподарства НС «Крутогірна» (лот № 2). Роботи завершено в повному обсязі.

2.«Постачання та монтаж механічного і електричного обладнання для підвищувальних насосних станцій» (лот № 3). Роботи завершено в повному обсязі.

3.«Реконструкція насосних станцій І-го підйому Дніпровської водопровідної станції з впровадженням енергозберігаючого обладнання та частотного регулювання з водозабірними спорудами» (лот № 1). Завершення робіт заплановано на кінець червня 2021 року.

Фінансування здійснювалося за рахунок кредитних коштів Світового банку.

Оскільки за час каденції Віталій Кличко підтримував залучення коштів для покращення якості питної води, обіцянка отримує статус - виконано.

Нагадаємо перебіг подій:

Станом на кінець грудня 2014 року генеральний директор «Київводоканалу» Андрій Білик повідомив, що наразі триває пошук інвестора для фінансування проектів з очищення водопровідної води. Ймовірно, за один з них візьметься Світовий банк. Відповідно до листа виконавчого органу КМДА від 5 лютого 2015 року, для підготовки теплових мереж до опалювального періоду 2014-2015 років ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» при виконанні капітальних ремонтів та реконструкцій на 191 ділянці теплових мереж було перекладено 72349,64 п.м трубопроводів.

3 червня 2015 року Кличко презентував перший етап проекту "Питна вода з-під крану", який стартував у столиці з Оболоні. Наступний етап - повне забезпечення питною водою мешканців Оболонського району, а також Деснянського і Голосіївського. Програма з впровадження питної води у трьох районах столиці розрахована на два роки. Роботи виконуються за рахунок інвестиційної програми.

21 червня 2019 року у КМДА нам розповіли, що з метою покращення питного водопостачання Оболонського та Голосіївського районів починаючи з 2015 року на насосних водопровідних станціях (далі – НВС) «Оболонь-2» та «Корчуватська» проведено реконструкцію вузлів знезараження із заміною морально застарілого та фізично зношеного обладнання на нове з впровадженням технології знезараження сумішшю оксидантів.

Наразі на НВС «Корчуватська» здійснюється промислова експлуатація зазначеного обладнання, на НВС «Оболонь-2» проводяться пуско-налагоджувальні роботи. У 2018 році ПрАТ «АК «Київводоканал» було виконано реконструкцію хлорного господарства Деснянської водопровідної станції.